Ministrul Educatiei: Profesorii In Centrul Anunturilor privind Deciziile Luate pentru Scolile din Romania

Ministrul Educatiei Profesorii Centrul Anunturilor Deciziile Luate Scolile Romania

Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial despre deciziile luate pentru profesorii din toata Romania in momentul de fata, unele foarte importante despre care ar trebui sa stie multi romani, iar asta deoarece vor fi facute cresterile salariale promise de catre Guvernul Romaniei in timpul grevei sustinute de catre profesori.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre procentele de crestere care vor fi acordate pentru profesori, insa separat de asta vorbeste inclusiv despre reformele care urmeaza sa fie facute in continuare in Romania, pentru ca profesorii sa poata beneficia de cele mai bune conditii de munca la ora actuala.

“Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an! În plus, vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ!

Avem un cadru legislativ care s-a extins imediat după ce legile educației au fost promulgate, vorbim despre legile privind măsurile fiscal-bugetare, avem o serie de restricții. Drept urmare și având în vedere anul electoral viitor, am preferat să păstrăm capacitatea pe care o avem, să ne concentrăm pe intervențiile directe pe care le avem de făcut pentru creșterea performanțelor elevilor.

Si să pregătim reforma la nivel județean, care ar fi prima de acest fel de după anul 1990, în așa fel încât să nu există niciun fel de deranj al procesului educațional și al proceselor normale care se desfășoară. Eu cred că deja se simt lucrurile în școli plecând de la numărul de elevi care beneficiază de bursă, la salariile cadrelor didactice, care deja sunt crescute pe medie cu 25-30%.

Si vor fi crescute din nou de la 1 ianuarie, conform promisiunilor. De asemenea, cred că vom vedea școlile cu un alt nivel de dotare privind sălile de clasă, laboratoarele, smart-lab-urile în acest an școlar. Deci lucrurile se schimbă în bine, sigur, poate mai încet decât ne-am dori, dar cu siguranță mai repede decât în ultimele decenii.”