Nominalizările pentru Premiile Oscar 2024 au fost anunțate

Nominalizările pentru Premiile Oscar 2024 au fost anunțateNominalizările pentru Premiile Oscar 2024 au fost anunțate evidențiind o gamă largă de filme, actori și regizori remarcabili.

Printre filmele care conduc cu cele mai multe nominalizări se numără “Oppenheimer“, “Poor Things” și “Barbie“.

Cel mai bun film

Filmele nominalizate includ “American Fiction“, “Anatomy of a Fall“, “Barbie“, “The Holdovers“, “Killers of the Flower Moon“, “Maestro“, “Oppenheimer“, “Past Lives“, “Poor Things” și “Zone of Interest“.

Cel mai bun actor în rol principal

Nominalizații sunt Bradley Cooper pentru “Maestro“, Colman Domingo pentru “Rustin“, Paul Giamatti pentru “The Holdovers“, Cillian Murphy pentru “Oppenheimer” și Jeffrey Wright pentru “American Fiction“.

În categoria “Cea mai bună actriță în rol principal“, nominalizările includ Annette Bening pentru “Nyad“, Lily Gladstone pentru “Killers of the Flower Moon“, Sandra Hüller pentru “Anatomy of a Fall”, Carey Mulligan pentru “Maestro” și Emma Stone pentru “Poor Things“.

Cel mai bun actor în rol secundar, vedem nominalizați pe Sterling K. Brown pentru “American Fiction“, Robert De Niro pentru “Killers of the Flower Moon”, Robert Downey Jr. pentru “Oppenheimer“, Ryan Gosling pentru “Barbie” și Mark Ruffalo pentru “Poor Things“.

În categoria “Cea mai bună actriță în rol secundar“, nominalizările sunt pentru Emily Blunt în “Oppenheimer“, Danielle Brooks în “The Color Purple“, America Ferrera în “Barbie“, Jodie Foster în “Nyad” și Da’Vine Joy Randolph în “The Holdovers“.

La categoria “Cel mai bun regizor“, sunt nominalizați Justine Triet pentru “Anatomy of a Fall“, Martin Scorsese pentru “Killers of the Flower Moon“, Christopher Nolan pentru “Oppenheimer“, Yorgos Lanthimos pentru “Poor Things” și Jonathan Glazer pentru “The Zone of Interest“.

Filmele nominalizate pentru “Cel mai bun film de animație includ “The Boy and the Heron“, “Elemental“, “Nimona“, “Robot Dreams” și “Spider-Man: Across the Spider-Verse“.

La categoriile de scenariu, “Cel mai bun scenariu original” include “Anatomy of a Fall“, “The Holdovers“, “Maestro“, “May December” și “Past Lives“.

Cel mai bun scenariu adaptat” include “American Fiction“, “Barbie“, “Oppenheimer“, “Poor Things” și “The Zone of Interest“.

Acestea sunt doar câteva dintre categoriile și nominalizările de la Premiile Oscar 2024, reflectând diversitatea și talentul din industria cinematografică actuală. Ceremonia va avea loc duminică, 10 martie​​​​​​​​.

Message ChatGPT…

ChatGPT can make mistakes. Consider checking important information