Benjamin Netanyahu Anunta Cand va Ataca Israel zona Rafah din Fasia Gaza

Benjamin Netanyahu Anunta Cand va Ataca Israel zona Rafah din Fasia Gaza

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anuntat in mod oficial cand intentioneaza sa initieze atacurile impotriva zonei Rafah din Fasia Gaza, cea in care se afla un numar foarte mare de palestinieni in momentul de fata, dupa a caror evacuare urmeaza sa astepte, conform informatiilor de acum.

Benjamin Netanyahu nu are intentia de a lansa vreun atac impotriva Rafah inainte ca populatia civila locala sa fie evacuata, ceea ce este o veste extrem de buna pentru toti cei din zona, insa ramane de vazut daca premierul de la Tel Aviv se va si tine de cuvant, pana la urma.

“Premierul israelian Netanyahu: „Israelul va întreprinde acțiuni la scară largă în Rafah după evacuarea populației civile”

Anterior, prim-miniștrii spaniol și irlandez i-au trimis o scrisoare Ursula von der Leyen prin care i-au cerut să examineze acțiunile Israelului în Fâșia Gaza pentru încălcări ale drepturilor omului.

În plus, ministrul german de externe Annalena Berbock va vizita Israelul pentru a-l convinge pe Netanyahu să nu efectueze o operațiune în orașul Rafah, deoarece ar putea duce la o catastrofă umanitară.”