Schengen: Cum vrea Romania sa Puna PRESIUNE Pe Karl Nehammer la Bucuresti pentru Aderare Totala

Schengen Cum vrea Romania Puna PRESIUNE Karl Nehammer la Bucuresti Aderare Totala

Schengen ne-a primit pe jumatate deocamdata, iar asta pentru ca Romania va beneficia de ridicarea controalelor la traficul aerian si maritim incepand cu 31 martie 2024, insa controalele la granitele terestre vor ramane, ceea ce desigur ca nemultumeste foarte multi oameni, dar din pacate, o solutie pentru asta ar putea veni doar cu presiune pusa pe Karl Nehammer.

Romania va gazdui saptamana viitoare o reuniune a Partidului Popular European, Karl Nehammer urmand a ajunge la bucuresti impreuna cu alti lideri europeni, iar Nicolae Ciuca, presedintele PNL, spune ca aceasta poate fi o oportunitate pentru a pune presiune pe cancelarul austriac in vederea ridicarii totale a controalelor Schengen.

Aderarea Romaniei la Schengen inca e supusa multor negocieri, pana cand Karl Nehammer va renunta la veto-ul pe care il tot apara cu fiecare ocazie, cancelarul austriac fiind ultimul lider european care inca refuza sa permita aderarea tarii noastre fara restrictii, dar poate ca la Bucuresti va putea fi convins sa isi schimbe total opiniile.

“Este oportunitate să discutăm în interiorul Partidului Popular European despre decizia legată de aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre. De altfel, decizia noastră, a partidului, este să cerem în declarația finală a congresului introducerea și aprobarea tuturor membrilor Partidului Popular Popular European ca România să fie acceptată în Spațiul Schengen și cu granițele terestre, în acest an.

Este o oportunitate să discutăm cu premierul Austriei toate aceste aspecte și detalii și să-i prezentăm, la fața locului, care sunt argumentele noastre, care nu sunt de acum, ci sunt de cu mult timp în urmă în ceea ce privește îndeplinirea standardelor și cerințelor Acquis–ului Schengen. Ca atare, este o oportunitate foarte bună. afirma Nicolae Ciuca.”