Olaf Scholz se Opune Livrarii Unor Arme Performante catre Ucraina

Olaf Scholz se opune livrarii unor arme performante catre Ucraina in momentul de fata, iata ce spune cancelarul Germaniei despre decizia luata.

Olaf Scholz Opune Livrarii Arme Performante Ucraina

Olaf Scholz se opune vehement livrarii unor arme performante Ucrainei, aflata in plin razboi cu Rusia in momentul de fata, cancelarul Germaniei declarand astazi pentru o agentie de presa ca nu vrea sa livreze rachete de croaziera Taurus catre Kiev, pentru ca tara sa sa nu fie asociata cu folosirea lor.

Olaf Scholz da de inteles ca aceste rachete de croaziera Taurus nu ar fi la fel de performante precum cele britanice sau franceze, in ceea ce priveste tintirea, astfel ca nu vrea ca Germania sa fie asociata cu utilizarea acestui tip de rachete de croaziera cu razboiul dintre Ucraina si Rusia.

“Cancelarul german s-a opus fără echivoc transferului rachetelor de croazieră #Taurus la #Kiev, invocând riscul implicării #Germaniei în război.

„Nu ar trebui să fim în niciun fel asociați cu țintele pe care le atinge acest sistem”, a declarat Olaf Scholz într-o conferință de presă a agenției de presă dpa, adăugând că este surprins că întrebarea Taurului este pusă din nou și din nou.

“Este o armă cu rază lungă de acțiune. Și ceea ce fac britanicii și francezi în ceea ce privește controlul țintei și escorta nu se poate face în Germania. Oricine s-a ocupat de acest sistem știe asta”, a remarcat Scholz.”