Ucraina se Teme că Rusia ar putea Ocupa Mai Multe Teritorii în 2024

Ucraina se teme ca Rusia ar putea ocupa mai multe teritorii in anul 2024, iata ce spun oficialii apropiati de presedintele Volodimir Zelenski.

Ucraina Teme Rusia Ocupa Mai Multe Teritorii 2024

Oficialii ucraineni sunt îngrijorați de posibilitatea unor câștiguri teritoriale semnificative ale Rusiei în vara anului 2024, în cazul unor întârzieri continue în asistența de securitate occidentală.

Bloomberg a raportat că evaluările interne ucrainene afirmă că progresele rusești de-a lungul liniei de front ar putea câștiga un impuls semnificativ până în vara anului 2024, dacă partenerii Ucrainei nu măresc proviziile de muniție de artilerie.

Surse apropiate conducerii ucrainene au declarat că Ucraina se așteaptă ca forțele ruse să decidă între a-și continua concentrarea actuală asupra progreselor tactice treptate și a se pregăti pentru o încercare mai mare de descoperire în vara anului 2024, în funcție de rezultatele operațiunilor ofensive actuale ale Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe 25 februarie că forțele ruse se pregătesc pentru un nou efort ofensiv care va începe la sfârșitul mai sau vara anului 2024.

Forțele ruse încearcă în prezent să exploateze oportunitățile tactice oferite de capturarea Avdiivka de către Rusia și încearcă să împingă cât mai departe posibil în zonă înainte ca forțele ucrainene să stabilească linii defensive mai greu de pătruns.

Forțele ruse pot decide să ajusteze viitoarele operațiuni ofensive în funcție de nivelul de succes pe care îl au în atacarea liniilor defensive ucrainene ulterioare la vest și nord-vest de Avdiivka, iar apărarea ucraineană din zona Avdiivka poate afecta percepțiile ruse despre starea mai largă a apărării Ucrainei de-a lungul liniei frontului.

Forțele ruse desfășoară, de asemenea, o operațiune ofensivă pe mai multe axe de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna, dar nu au realizat recent câștiguri semnificative în zonă, iar succesul sau eșecul relativ al acestui efort ar putea influența în mod similar modul în care comanda militară rusă vede perspectivele Rusiei. pentru progrese semnificative din punct de vedere operațional.

Cu toate acestea, capacitatea Rusiei de a face progrese semnificative din punct de vedere operațional depinde în mare măsură de nivelul de sprijin occidental pentru Ucraina. Forțele ucrainene bine aprovizionate au dovedit că pot împiedica forțele ruse să obțină câștiguri chiar marginale. – afirma Institutul pentru Studierea Razboiului.

author avatar
Redactia iDevice.ro