Ministerul Apararii: Soldatii Armatei Romane in Centrul a 2 Anunturi de ULTIM MOMENT privind Activitatile din Romania

Ministerul Apararii vorbeste oficial despre soldatii Armatei Romane, care sunt in centrul a 2 anunturi de ultim moment, legate de activitatile oficiale.

Ministerul Apararii Soldatii Armatei Romane Centrul 2 Anunturi ULTIM MOMENT Activitatile Romania

Ministerul Apararii vorbeste in mod oficial despre soldatii Armatei Romane, care sunt in centrul a 2 anuturi de ultim moment privind activitatile derulate in Romania, intr-o prima faza fiind adus in atentia noastra exercitiul de politie aeriana de la Baza 86 Aeriana Borcea, cu Aeronave F-16 ale Romaniei si Turciei.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea in mod oficial si despre faptul ca 1.450 de soldati profesionisti au depus juramantul de credinta in cadrul Armatei Romane pe data de 1 martie, fiind organizate ceremonii in toate centrele din tara in care a fost nevoie, mai multe detalii fiind disponibile mai jos.

“Exercițiu demonstrativ de poliție aeriană întărită, în Baza 86 Aeriană Borcea. Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Turce desfășoară miercuri, 6 martie, un exercițiu demonstrativ de poliţie aeriană întărită, la care sunt invitați jurnaliști acreditați la MApN. Scenariul exercițiului cuprinde interceptarea unei aeronave „țintă”.

Reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul de zbor Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și retur. Piloții români și turci vor aplica procedurile NATO pentru astfel de situații, iar la finalul secvenței, după aterizarea la Baza 86 Aeriană de la Fetești, va fi prezentată o expoziție statică și un exercițiu de alertare a personalului implicat în astfel de misiuni.

Având în vedere numărul limitat de locuri la bordul aeronavei C-27 J Spartan, în avion vor avea acces doar cameramani și fotografi, câte un reprezentant per instituție media, în limita locurilor disponibile, în ordinea primirii solicitărilor de acreditare. După finalizarea activității, aeronava se va întoarce în baza Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orei 14.00.

La nivel național, 1450 de soldați profesioniști au rostit vineri, 1 martie, legământul de credință pentru țară. La ceremoniile de depunere a jurământului militar, organizate la sediile unităților, precum și în spații publice cu rezonanță istorică din diferite garnizoane ale țării, au participat și invitați ai militarilor. În mesajul transmis cu această ocazie, șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, i-a felicitat pe militari pentru opțiunea lor de-a deveni ostași ai țării.

„Depunerea Jurământului Militar va rămâne o amintire de suflet atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei dragi, care, cu siguranță, vă susțin în alegerea pe care ați făcut-o. Adresez mulțumiri părinților pentru că v-au insuflat respectul pentru valorile și aspirațiile poporului român. Credința, curajul și dragostea de țară se cultivă în familie. Ca militari ai Armatei României, aveți și această sarcină nobilă de a transmite mai departe aceste valori. Onorați legământul pe care l-ați făcut și onorați uniforma militară!”.”