Ministrul Sanatatii: Hotararea de Guvern de ULTIM MOMENT privind Actiunile Derulate in Romania

Ministrul Sanatatii anunta o foarte importanta Hotarare de Guvern de ultim moment pentru Romania, iar asta deoarece in baza ei se iau masuri notabile.

Ministrul Sanatatii Hotararea Guvern ULTIM MOMENT Actiunile Derulate Romania

Ministrul Sanatatii anunta o noua hotarare de Guvern de ultim moment pentru Romania, iar asta pentru ca se vor pune in aplicare o serie de masuri care ii vor permite ministerului sa organizeze cea de-a 31-a sesiune a Comitetului Permanent al Consiliului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății, la Bucuresti.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce aceasta actiune este una de foarte mare importanta pentru Romania in momentul de fata, ca stat membru al OMS, Alexandru Rafila fiind unul dintre membrii sai de foarte multa vreme, tara noastra fiind dornica sa arate ca este un membru important in cadrul organizatiei.

România are statutul de membru al OMS din anul 1948. De-a lungul timpului, relațiile de bună cooperare dintre România și Biroul Regional OMS Europa au fost materializate prin acordurile de colaborare bienale existente între cele două părți. Ultimul document a fost semnat la Geneva, în data de 24 ianuarie 2024, cu ocazia vizitei ministrului sănătății la sediul OMS și este valabil pentru perioada 2024–2025.

Aprecierea pentru activitatea României în cadrul OMS este confirmată și de realegerea țării noastre în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a CR, care s-a desfășurat la Tel Aviv, Statul Israel, în perioada 11-15 septembrie 2022, pentru un nou mandat ca membru în SCRC, drept reprezentant al Grupului B. În perioada 5-8 februarie 2024, a avut loc la Copenhaga, Regatul Danemarcei, cea de-a 2-a întâlnire a celei de-a 31-a sesiuni a Comitetului Permanent al Consiliului Regional (SCRC) al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
În cadrul SCRC, România este reprezentată de doamna prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care deține și funcția de președinte al SCRC pe durata celei de-a 31-a sesiuni. În conformitate cu uzanțele acestui Comitet, președintele sesiuni în curs de desfășurare trebuie să găzduiască o sesiune fizică în țara pe care o reprezintă.

Astfel, în cadrul celei de-a 2-a întâlniri a SCRC, unde au participat membrii SCRC, precum și domnul dr. Hans Henri P. Kluge, director regional al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, a fost decis ca cea de-a 3-a sesiune a SCRC din acest an, să se desfășoare la București, în perioada 25-26 aprilie 2024.

Cea de-a 3-a întâlnire a SCRC va avea ca scop principal stabilirea subiectelor tehnice din cadrul agendei de lucru a celei de-a 74-a sesiuni a Comitetului Regional al OMS Europa (CR). Acțiunea SCRC are o importanță deosebită pentru România, consolidând imaginea sa ca țară capabilă să organizeze o întâlnire pe un subiect de o importanță deosebită.”