Austria: Karl Nehammer Anunta Oficial cand va ADERA Romania la Schengen Complet

Austria ne anunta in mod oficial prin Karl Nehammer cand va adera Romania la Schengen, iata ce spune cancelarul de la Viena despre ridicarea veto-ului.

Austria Karl Nehammer Anunta Oficial cand ADERA Romania Schengen Complet

Austria ne-a blocat intrarea in Schengen fara vreo mila in ultimii ani de zile, insa Karl Nehammer a fost presat sa spuna in mod oficial cand va renunta la veto-ul pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca partenerii nostri europeni inca se tin de cuvant si incearca sa ne ajute sa ne indeplinim acest obiectiv foarte important.

Austria, prin Karl Nehammer, inca se plange din cauza faptului ca are foarte multe cereri de azil in fiecare an, spunand ca are dublu fata de Romania, chiar daca nu are acces la mare, si spune ca trebuie sa fie blocate rutele de migratie ilegala si contrabandistii, inainte ca aderarea Romaniei la Schengen sa fie permisa.

Austria nu vrea sa permita aderarea Romaniei la Schengen pana in acel moment, Karl Nehammer spunand ca abia cand se va reduce fluxul de migranti si va fi redus numarul cererilor de azil, vom putea sa vorbim despre un calendar pentru aderarea Romaniei la Schengen, insa nimeni nu stie cand se va intampla asta.

“Ce măsuri suplimentare sunt necesare pentru a eficientiza protecția frontierelor externe ? România are cu jumătate mai puține cereri de azil decât Austria. Aceasta înseamnă că avem încă o povară mai mare ca țară fără ieșire la mare. Trebuie să ne gândim constant la modul în care putem combate eficient rutele de migrație ilegală, adică contrabandiștii. Restul calendarului va fi apoi stabilit.

În cadrul călătoriei în România am avut o intalnire cu președintele Klaus Iohannis în program. Printre altele, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: Momentan sistemul Schengen nu funcționează, deci nu poate fi extins.”