Microsoft, CRITICATA Dur din Cauza Windows 11, Reactioneaza cu Masuri Oficiale

Microsoft a fost criticata foarte dur din cauza Windows 11, iata cu ce masuri oficiale a reactionat compania pentru utilizatorii din toata lumea.

Microsoft CRITICATA Dur Cauza Windows 11 Reactioneaza Masuri Oficiale

Microsoft a provocat controverse în rândul utilizatorilor de Windows 11 prin plasarea unui cod QR pe ecranul de blocare, destinat să promoveze aplicațiile Copilot ale companiei. Această mișcare a stârnit reacții adverse, cu mulți utilizatori considerând această tactică ca fiind nesolicitată și intruzivă.

Windows 11 a avut codul QR gandit pentru a, care a fost observat pentru prima dată de utilizatorii atenți pe platforma Reddit, direcționa utilizatorii către site-ul Microsoft Copilot, încurajându-i să descarce aplicații dedicate pentru Android și iOS.

Microsoft susține că scopul codului QR din Windows 11 a fost de a “educa” utilizatorii despre Copilot, insa răspunsul din comunitate sugerează că mulți percep această acțiune mai degrabă ca pe o încercare agresivă de marketing decât ca pe un gest informativ.

Microsoft, a reciclat o strategie mai veche, pentru ca aceasta nu este nouă, compania având un istoric de integrare a reclamelor și promoțiilor pentru propriile servicii în sistemul de operare Windows 11. Aceste inserări nesolicitate nu numai că deranjează utilizatorii, dar uneori pot afecta chiar și performanța sistemului de operare.

Microsoft, CRITICATA Dur din Cauza Windows 11, Reactioneaza cu Masuri Oficiale

Windows 11 nu are critica oprita doar la inserarea codului QR; multe dintre acțiunile Microsoft de promovare a serviciilor sale prin Windows au fost considerate invazive. De la fortarea browserului Edge până la utilizarea ecranului de blocare ca spațiu publicitar pentru Bing și Microsoft Rewards, strategiile de marketing ale companiei sunt adesea văzute ca fiind prea agresive.

Microsoft, in urma feedback-ului negativ, a oprit temporar distribuția codului QR, afirmând intenția de a educa utilizatorii despre beneficiile Copilot. Totuși, această reacție aduce în prim-plan o preocupare mai largă referitoare la echilibrul dintre promovarea serviciilor și respectarea experienței utilizatorului.

Windows 11 poate avea publicitatea integrată ca o strategie eficientă pentru a informa utilizatorii despre produse și servicii noi, este crucial ca aceasta să fie implementată într-un mod care nu încalcă confortul și așteptările utilizatorilor. Până în prezent, este puțin probabil ca acest incident să determine o schimbare majoră în abordarea Microsoft față de publicitatea în Windows 11.

Microsoft a raspuns prompt pentru a linisti utilizatorii Windows 11 insa, cu toate acestea, rămâne de văzut dacă compania va putea găsi un echilibru mai bun în viitor, în modul în care își promovează serviciile fără a afecta negativ experiența utilizatorilor. Comunitatea online va rămâne, fără îndoială, vigilentă, urmărind îndeaproape pașii următori ai gigantului tehnologic.