Ministrul Muncii: Actiunea Oficiala de ULTIM MOMENT a Simonei-Bucura Oprescu pentru Romani

Ministrul Muncii anunta actiunea oficiala de ultim moment pentru romani, Simona-Bucura Oprescu vorbin despre o foarte importanta intalnire avuta cu omologul german.

Ministrul Muncii Actiunea Oficiala ULTIM MOMENT Simonei-Bucura Oprescu Romani

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, și omologul său din Germania, Hubertus Heil, Ministrul Muncii și Afacerilor Sociale, au pus bazele unei colaborări îmbunătățite între cele două țări. Întâlnirea, desfășurată în marja Reuniunii #EPSCO de la Bruxelles, a avut drept scop principal consolidarea cooperării între ministere și instituțiile subordonate.

Simona Bucura Oprescu spune ca, principalele discuții s-au concentrat pe îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru românii care își desfășoară activitatea în Germania, o preocupare comună ce reflectă angajamentul bilateral pentru drepturile muncitorilor.

“Un obiectiv comun este îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru românii din Germania. Cooperăm eficient în domeniul inspecției muncii și lucrăm coordonat pentru formarea profesională și sistemul de pensii”, a declarat Ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii comunica faptul ca, un pas semnificativ în acest parteneriat este stabilirea unei foi de parcurs comune, destinată să faciliteze integrarea pe piața muncii a migranților și refugiaților. Această inițiativă subliniază viziunea împărtășită a celor două națiuni privind necesitatea unei abordări unificate în fața provocărilor actuale ale pieței muncii.

Simona Bucura Oprescu vorbeste despre comunitatea românească din Germania, a patra cea mai numeroasă după cea turcă, ucraineană și siriană, demonstrează profunzimea legăturilor dintre cele două țări. Cu un număr oficial de 909.793 de cetățeni români rezidenți în Germania la sfârșitul anului 2023, aceasta reprezintă un segment vital al forței de muncă și al societății germane.

Această întâlnire bilaterală marchează un nou capitol în colaborarea româno-germană, punând accentul pe dezvoltarea unor politici de muncă reciproc avantajoase și pe sprijinirea cetățenilor care contribuie la prosperitatea ambelor națiuni. Prin consolidarea legăturilor și a inițiativelor comune, România și Germania demonstrează angajamentul față de o Europă mai integrată și mai coezivă în domeniul muncii și solidarității sociale.