Ministrul Educatiei: 2 Informari Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ligiei Deca in Legatura cu Scolile si Elevii

Ministrul Educatiei transmite 2 informari oficiale de ultim moment ale Ligie Deca in legatura cu scolile si elevii din toata Romania, iata ce spune.

Ministrul Educatiei 2 Informari Oficiale ULTIM MOMENT Ligiei Deca Legatura Scolile Elevii

Ministrul Educatiei a publicat 2 informari oficiale de ultim moment pentru milioane de elevi, profesori si parinti, Ligia Deca vorbind intr-o prima faza despre ceea ce se intampla in cazul violentei in scoli, afirmand ca se iau masuri active pentru limitarea acestora, astfel incat tinerii sa investe in conditii de siguranta.

Ministrul Educatiei transmite deasemenea un mesaj important cu ocazia Zilei Francofoniei, iar asta pentru ca intre Romania si Franta exista stranse legaturi de cooperare in domeniul educational, iar mai multe detalii cu privire la acestea ne ofera mai jos Ligia Deca, pentru cei interesati de acest lucru.

“La mulți ani, de Ziua Francofoniei, tuturor celor ce iubesc limba franceză și celor ce promovează valorile francofoniei! La mulți ani profesorilor care, din sălile de clasă, duc mai departe respectul pentru limba franceză! Am sărbătorit această zi importantă ieri, la evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe.

Unde au fost decorați de către Președintele României oameni cu o contribuție importantă în promovarea francofoniei și a valorilor ei. Felicitări tuturor! Mulțumesc, doamnă ministru Luminița Odobescu, pentru bucuria de a fi fost în preajma atâtor oameni ce prețuiesc spațiul francofon! Mă bucur că, în anul în care sărbătorim 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei.

Tara noastră dispune de Casa Francofoniei – un spațiu care le permite studenților din universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei, în care România are al doilea cel mai mare număr de universități, să experimenteze mobilitatea studențească și să studieze în cele mai bune instituții de învățământ superior și de cercetare.

Voi continua să susțin intensificarea schimburilor academice în spațiul francofon și creșterea atractivității acestuia, inclusiv în rândul tinerilor din afara lui. Cu recunoștință pentru toți cei ce promovează valorile francofoniei precum solidaritatea, împărtășirea experienței comune, cooperarea și implicarea! Vive la francophonie!

Este crucial să ne unim eforturile pentru a asigura un climat sigur, primitor și de susținere în școli. Apreciez preocuparea Consiliului Consultativ al Copiilor de găsi soluții pentru prevenirea și combaterea violenței. Sper să deveniți un model pentru toți elevii din România! Dragi elevi, dacă sunteți martori sau victime ale violenței, vorbiți cu profesorii, consilierul școlar sau directorul școlii voastre. Suntem aici pentru voi! De asemenea, curaj, stă în puterea voastră să luați atitudine față de colegii voștri agresori și să susțineți victimele.”