Ministrul Educatiei Transmite Doua Masuri de ULTIM MOMENT cu Impact pentru Elevii Romani

Ministrul Educatiei transmite doua masuri de ultim moment cu impact pentru elevii din toata Romania, iata ce decizii au fost luate de Ligia Deca.

Ministrul Educatiei Transmite Doua Masuri ULTIM MOMENT Impact Elevii Romani

Ministrul Educatiei transmite doua masuri de ultim moment pentru elevii si scolile din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste intr-o prima faza despre ceea ce fac Consiliile Judetene din Romania pentru a imbunatati sistemul educational al tarii, el avand nevoie mare de modernizare si investitii.

Ministrul Educatiei nu uita deasemenea sa aduca in atentia tuturor romanilor si ceea ce se intampla din punct de vedere al inscrierilor la clasa pregatitoare, fiind deja stabilit un calendar final, pe care Ligia Deca il prezinta mai jos, impreuna cu informatii legate de modul in care el urmeaza sa fie implementat in mod oficial.

“Astăzi, am participat la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. Discuțiile s-au concentrat pe stadiul accesării de către județe a proiectelor cu finanțare europeană și descentralizarea activității de tineret, sport și educație. Pe parcursul anului 2023, UNCJR s-a dovedit un partener de încredere în demersul Ministerului Educației de a crește accesul tuturor copiilor la educație.

Si de a crește calitatea actului educațional prin investiții în infrastructura educațională și dotările aferente. Apreciez implicarea UNCJR atât în procesul consultativ pentru apelurile care au vizat investiții prin PNRR, cât și în asumarea unui rol activ în implementarea proiectelor. Consiliile Județene au depus proiecte în cadrul apelurilor deschise de Ministerul Educației pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor, construirea sau eficientizarea energetică a școlilor pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi.

Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe. De asemenea, au participat activ și la constituirea consorțiilor regionale pentru învățământ dual – trei dintre cele 29 de consorții finanțate au ca lider de parteneriat Consiliul Județean. Mulțumesc UNCJR pentru invitație și autorităților publice locale pentru sprijin și implicare în modernizarea infrastructurii educaționale! 

Calendarul final de 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 în anul școlar viitor este sintetizat în imaginile de mai jos. Urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia de înscriere. Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul Oficial.

Vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală. De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor.”