BANCA Transilvania: Hotarare Oficiala de ULTIM MOMENT cu Masuri foarte IMPORTANTE Anuntate Romaniei

BANCA Transilvania a anuntat o hotarare oficiala de ultim moment cu masuri importante pentru Romania, iata ce vrea sa faca institutia financiara.

BANCA Transilvania Hotarare Oficiala ULTIM MOMENT Masuri IMPORTANTE Anuntate Romaniei

BANCA Transilvania, grupul bancar cel mai mare din Romania in momentul de fata cu peste 4 milioane de clienti care se bucura zilnic de serviciile sale in toata tara, a anuntat oficial o hotarare de ultim moment foarte importanta. BANCA Transilvania a decis ca este momentul sa actioneze din nou pe bursa, iar in aceasta idee a anuntat ca urmeaza sa rascumpere actiuni in valoare de zeci de milioane de LEI de pe bursa, o cifra importanta, care nu e usor de trecut cu vederea.

BANCA Transilvania ar vrea sa cumpere 2 milioane de actiuni de pe bursa in perioada urmatoare, avand intentia ca in total sa cumpere 5 milioane dintre actiunile care au fost puse in vanzare pana in momentul de fata pe bursa din Romania. Avand in vedere ca pretul unei actiuni BANCA Transilvania costa acum 27.68 LEI, achizitia celor 2 milioane de actiuni ar scoate peste 55 de milioane de LEI din conturile bancii, daca valoarea acestora nu se va schimba.

BANCA Transilvania: Hotarare Oficiala de ULTIM MOMENT cu Masuri foarte IMPORTANTE Anuntate Romaniei

BANCA Transilvania avea actiuni valorificate la aproape 17 LEI acum un an de zile, deci valoarea lor este cu peste 10 LEI mai mare in momentul de fata, o crestere extrem de mare, ea fiind constanta inclusiv in cursul anului 2024. Capitalizarea bursiera a BANCA Transilvania este de 21.5 miliarde de LEI, sau putin peste 4 miliarde de EURO, in momentul de fata, o cifra cu adevarat impresionanta, insa justificata, avand in vedere ca in 2022 banca a avut profit de 600 de milioane de EURO.

BANCA Transilvania a anuntat recent si intentia de a oferi dividende de 1 miliard de LEI catre actionarii sai, iar asta da de inteles ca se asteapta ca anul 2024 sa fie deasemenea unul in care va inregistra un profit foarte bun pe piata. Desigur ca ramane de vazut cum va decurge situatia si anul acesta, dar daca pretul actiunilor BANCA Transilvania va ramane in continuare pe crestere, actionarii vor avea cu atat mai mult de castigat la urmatoarea acordare de dividende.

BANCA Transilvania este unul dintre brand-urile bancare cele mai importante la nivel global, iar asta pentru ca recent a fost plasata de catre Brand Finance pe o pozitie mai buna in topul global, rezultatele sale financiare ajutand serios.