Ministrul Educatiei: 2 Importante Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT in Atentia Elevilor si Profesorilor

Ministrul Educatiei a facut 2 anunturi oficiale foarte importante, de ultim moment, si le aduce in atentia elevilor si profesorilor din toata Romania.

Ministrul Educatiei 2 Importante Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Atentia Elevilor Profesorilor

Ministrul Educatiei a facut 2 importante anunturi oficiale de ultim moment si le aduce in atentia elevilor si profesorilor din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste intr-o prima faza despre situatia violentei din scolile din Romania si masurile care trebuie luate pentru combaterea acesteia si incluziunea elevilor cu CES.

Ministrul Educatiei explica mai jos ce s-a intamplat la intalnirea importanta avuta cu presedintele ANPDCA in acest sens, iar separat vorbeste despre un summit organizat la Bucuresti pentru sustinerea femeilor in pozitii de decizie, Ligia Deca vorbind despre importanta pe care trebuie sa o aiba acest proces.

“Am avut o întâlnire foarte bună cu Rareș Achiriloaie, președintele Autorității Naționale Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), alături de Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației. Încă de la începutul mandatului am o colaborarea foarte bună cu ANPDCA. Continui să cred că numai #împreună putem să câștigăm lupta de combatere a violenței, putem susține incluziunea elevilor cu CES și a copiilor din sistemele de protecție socială.

Am solicitat sprijinul ANPDCA în gestionarea cazurilor grave de violență – școlile au nevoie de intervenția eficientă și imediată a asistenților sociali și a psihologilor din DGASPC-uri. L-am asigurat pe domnul președinte de susținerea Ministerului Educației pentru promovarea numărului unic de urgență pentru copii, 119. Cred că este important să existe un punct comun și unic pentru sesizarea abuzurilor și apreciez efortul de tehnologizare și îmbunătățire a acestui serviciu.

Nu în ultimul rând, am discutat despre progresul României privind Garanția pentru copii. Din fericire, Ministerul Educației a depășit deja țintele Garanției pentru copii în ceea ce privește extinderea programului Masă sănătoasă. De asemenea, am înregistrat progrese semnificative privind consultarea copiilor, creșterea numărului de consilieri școlari, îmbunătățirea serviciilor de educație timpurie și îmbunătățirea programului „A doua șansă”.

Sunt și voi rămâne o susținătoare a femeilor în poziții de decizie. Atenția la detalii, determinarea, empatia și puterea de a se sacrifica pentru ceilalți sunt calități care ne pot conduce către schimbarea pe care cu toții ne-o dorim în societate. Este mesajul pe care l-am transmis, astăzi, la ceremonia de deschidere a celei de-a treia ediții a Female Empowerment Summit, eveniment internațional organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Summitul.

Având ca temă centrală crearea de punți între culturi și remodelarea succesului global, reunește peste 100 de femei de succes care au influențat decisiv domeniile în care activează. Este un eveniment care are potențialul de a conduce la crearea unei rețele de importanță majoră a femeilor care sprijină femei.”