Armata Romana: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale NATO si Militarilor, in Plin Razboi

Armata Romana anunta masurile oficiale de ultim moment luate de catre NATO si militarii romani in plin razboi in Ucraina, iata deciziile aplicate.

Armata Romana Masurile Oficiale ULTIM MOMENT NATO Militarilor Razboi

Armata Romana transmite in mod oficial informari cu privire la masurile de ultim moment luate de catre NATO in Romania, in plin razboi, in tara noastra fiind trimise 6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Marii Britanii, pentru misiuni de politie aeriana, asta in timp ce militarii Batalioanelor 813 si 21 s-au antrenat impreuna in Sfantu Gheorghe.

Armata Romana vorbeste deasemenea despre cursul de brevetare al mecanicilor care conduc transportoare blindate amfibii, dar si despre un program derulat de catre Academia Militara din Lisabona in Romania, privind utilizarea inteligentei artificiale in predarea limbilor straine.

“Aeronave Eurofighter Typhoon au aterizat la Mihail Kogălniceanu. Șase aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat luni, 25 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Detașamentul britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Aceasta este cea de-a cincea rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018, 2021 și 2022. Misiunile de poliție aeriană întărită, desfășurate în comun cu partenerii NATO, începând cu anul 2014, sunt planificate din timp și contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele aliate.

Instruire în comun! Militari din cadrul Batalionului 813 Infanterie „Maramureș” împreună cu militari aparținând Batalionului 21 Infanterie Mecanizată din cadrul Brigăzii 2 Infanterie Motorizată “Ștefan cel Mare” din Republica Moldova și-au perfecționat deprinderile formate în cadrul unui exercițiu de antrenament în teren, desfășurat în poligonul de instrucție Păiș, din Sfântu Gheorghe.

Timp de două săptămâni, la sediul Batalionului 811 Infanterie ”Dej” s-a desfășurat ”Cursul de brevetare mecanici conductori transportoare amfibii blindate”, organizat de Baza de Perfecționare Logistică a Forțelor Terestre. Cursanții au parcurs un program complex de pregătire, atât teoretic cât și practic. În perioada 18 – 20 martie, Academia Militară din Lisabona a organizat activitatea pilot intitulată „Utilizarea inteligenței artificiale în predarea limbilor străine”. Evenimentul, organizat sub egida Inițiativei Europene de Schimb a Tinerilor Ofițeri (EMILYO), a avut ca scop principal promovarea predării cursurilor în limba engleză și de a încuraja participarea cadrelor didactice din instituțiile europene de învățământ superior militar la ateliere internaționale de formare profesională.

Colegii noștri, conf.univ.dr. Isabela-Anda Dragomir, conf.univ.dr. Sebastian-Emanuel Stan, lect.univ.dr. Alina-Gabriela Negoescu, lect.univ.dr. Alina-Elena Oneț și prof.gr.I Oana-Alida Bușe, s-au alăturat celor 50 de cadre didactice din Belgia, Bulgaria, Cehia, Spania, Grecia, Letonia și Polonia pentru a disemina cunoștințele și experiențele acumulate cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în actul de predare-învățare-evaluare.”