UBER Trage un Semnal de Alarma privind Schimbarile Legii Transportului Alternativ

UBER trage un semnal de alarma in Romania dupa ce noi propuneri de modificare a legii transportului alternativ au fost propuse pentru adoptare.

UBER Trage Semnal Alarma Schimbarile Legii Transportului Alternativ

UBER continua razboiul cu companiile de taxi si trage un semnal de alarma in legatura cu modificarile propuse la legea transportului alternativ, simuland in aplicatia sa din Romania felul in care ar fi afectate cursele pe car ele vor face romanii, anuntul companii fiind disponibil mai jos.


Pentru a trage un semnal de alarmă asupra efectului negativ al schimbărilor propuse la legea transportului alternativ, pe data de 18 martie Uber a lansat Uber Melc. Acesta a existat ca produs temporar în aplicație, simulând modul în care aceasta ar funcționa dacă propunerile ar fi implementate. Pasagerii din București care au selectat opțiunea Uber Melc au observat timpi de așteptare, dar și prețuri mult mai ridicate pentru călătoriile lor. Aceasta ar putea fi realitatea, cu 90% mai puțini șoferi și costuri mari pentru utilizatori.

Conform datelor furnizate de companie, sute de mii de utilizatori au deschis aplicația la începutul săptămânii trecute pentru a vedea mesajul de întâmpinare care îi informa despre modificările posibile la legea transportului alternativ. Singurele produse disponibile pe 18 și 19 martie au fost opțiunea de bază UberX, alături de Uber Melc, acel serviciu care a simulat timpi de așteptare ridicați, dar și curse costisitoare cauzate de lipsa vehiculelor disponibile pentru pasagerii curioși să-l încerce.

Ana-Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber, pentru Europa Centrală și de Est spune: „3 milioane de utilizatori vor pierde accesul la un serviciu care a devenit parte din viețile lor de zi cu zi. Aceștia utilizează Uber pentru a ajunge la serviciu, pentru a rezolva problema lipsei locurilor de parcare, pentru a-și trimite copiii alături de bunici la școală sau pur și simplu pentru a ieși în oraș. Servim România de aproape un deceniu iar serviciul nostru s-a dezvoltat constant pentru că depunem eforturi pentru a-l îmbunătăți. Vrem ca acesta să fie mai disponibil, mai accesibil și mai prietenos cu orașele în care activăm. Recent, am lansat și UberX Share, un produs menit să pună mai mulți oameni în mai puține mașini, pentru a combate traficul aglomerat din București”.

Compania avertizează că Uber Melc poate deveni singura opțiune de transport alternativ în cazul în care propunerile restrictive la legea ridesharingului vor fi implementate. Restricționarea accesului la acest serviciu va avea un impact devastator asupra zecilor de mii de șoferi care utilizează aplicația ca sursă de venit și va înlătura un serviciu esențial pentru milioane de români.