Austria: Informare Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Cand Adera Romania la Schengen din 31 Martie

Austria a publicat o informare oficiala de ultim moment pentru cand adera Romania la Schengen din 31 martie, iata ce aduce in atentia noastra acum.

Austria Informare Oficiala ULTIM MOMENT Cand Adera Romania Schengen 31 Martie

Austria a publicat o noua informare oficiala de ultim moment, pentru cand adera Romania la Schengen incepand cu data de 31 martie, iar asta deoarece guvernul de la Viena va organiza o intalnire intre ministrii de interne Gerhard Karner si Catalin Predoiu in aeroportul din Viena, pentru a se discuta despre intrarea tarii noastre si a Bulgariei in Air Schengen, chiar din acest weekend.

Austria refuza in continuare sa permita aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre, dar cu toate acestea, ministrii celor doua tari se afla in dialog constant pentru a gasi solutii la aceasta problema, care afecteaza toata Europa si care a adus din partea multor parteneri europeni presiune substantiala pe Karl Nehammer, pentru a renunta la incapatanare.

Austria nu pare dispusa sa ne permita sa aderam la Spatiul Schengen fara controale la granitele interne in cursul acestui an, in ciuda tuturor promisiunilor venite de la Bucuresti si a eforturilor depuse de ministrul Catalin Predoiu, astfel ca pana in 2025 n-ar trebui sa ne asteptam la acest lucru, dar poate ca dupa inceputul anului viitor se va schimba tot.

“Ministri de Interne Karner, Predoiu și membrul consiliului de administrație al Aeroportului din Viena Ofner se intalnesc la aeroportul din Viena. „Schengen Air” intră în vigoare pentru România și Bulgaria pe 31 martie. Pasagerii aerieni din aceste țări nu mai trebuie să treacă prin controlul pașapoartelor pe zborurile intra-europene în spațiul Schengen.

Controalele la frontieră pe uscat rămân în vigoare. După o discuție de lucru, cei doi miniștri de interne vor face informari despre efectele, măsurile luate și alte inițiative la nivel european, precum și membrul consiliului de conducere al Aeroportului din Viena, Ofner, despre efectele asupra aeroportului.”