Schengen: Declaratii Oficiale de ULTIM MOMENT despre Cand Adera Romania, Rolul Ungariei

Schengen intra iar in centrul unor declaratii oficiale de ultim moment despre cand adera Romania, iata ce rol important vor juca Ungaria si Serbia.

Schengen Declaratii Oficiale ULTIM MOMENT Cand Adera Romania Rolul Ungariei

Schengen ii tine in continuare ocupati pe politicienii romani, iar asta deoarece cand adera Romania ramane o intrebare pe buzele foarte multor romani in momentul de fata, iar Marcel Ciolacu ne spune ca inca se discuta indelung despre ridicarea veto-ului pe care Karl Nehammer l-a impus, fara a se sti cand anume s-ar putea intampla marea minune pentru noi.

Schengen este un sistem din care fac parte peste 20 de tari, iar votul de aderare pentru o tara se face in Consiliile JAI, el fiind pus pe ordinea de zi de catre tara care detine presidintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, Ungaria fiind acea tara, iar Macel Ciolacu spune ca ea va juca un rol major pentru cand adera Romania la Spatiul Schengen.

Schengen este acum tinut ostatic de catre Austria, iar asta pentru ca refuza aderarea Romaniei si Bulgariei, dar Marcel Ciolacu spune ca se duc negocieri pentru rezolvarea situatiei, fiind cooperare inclusiv cu Serbia in acest sens, care are deasemenea un rol impotrant in aceasta ecuatie complicata, deci ramane de vazut care va fi deznodamantul.

“Mai multe negocieri se fac. Ce am stabilit eu cu cancelarul Nehammer a fost o colaborare directa si, nu in ultimul rand, atat eu, cat si domnul cancelar am avut niste cuvinte de lauda pentru cei doi ministri de Interne. Domnul Catalin Predoiu a si fost saptamana trecuta la Viena, urmeaza sa mearga in continuare.

Haideti sa vedem cum functioneaza Schengen pe cale aeriana si maritima si sunt ferm convins ca vom face pasi mari. Vom avea discutii si cu Ungaria, cu premierul Ungariei, si cu premierul Serbiei, e un context intreg, si nu in ultimul rand cu primul ministru al Bulgariei.”