BANCA Transilvania: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Decise in Romania, Anuntul Important al Bancii

BANCA Transilvania anunta masurile oficiale de ultim moment decise pentru Romania, iata ce anunt important face banca si ce pune in aplicare in 2024.

BANCA Transilvania Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Decise Romania Anuntul Important Bancii

BANCA Transilvania confirma in mod oficial masurile de ultim moment, care au fost decise pentru Romania, anuntul oficial privind implementarea lor fiind facut de catre banca, si vorbim despre ceva care a surprins destul de multa lume, in final. BANCA Transilvania a hotarat sa convoace pentru data de 25 aprilie o Adunare Generala a Actionarilor, astfel incat sa fie adoptate o serie de masuri, printre care si acordarea de dividende catre cei care detin actiuni.

BANCA Transilvania a hotarat sa acorde dividende in valoare de 1,2521000331 LEI per actiune, asta desi pretul unei actiuni are valoarea de aproape 28 de LEI, ceea ce sugereaza un randament brut de aproximativ 4.5%. Vorbim despre o decizie luata de BANCA Transilvania, care se aplica pentru toti actionarii sai din Romania, astfel ca oricine detine actiuni, indiferent de numar, urmeaza sa primeasca dividende de la banca in anul 2024.

BANCA Transilvania: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Decise in Romania, Anuntul Important al Bancii

BANCA Transilvania vrea deasemenea sa-si majoreze inclusiv capitalul cu suma de 1.18 miliarde de LEI, prin incorporarea rezervelor constituite in baza profitului inregistrat in cursul anului trecut, majorarea fiind una insemnata. Pentru a pune in aplicare aceasta masura, BANCA Transilvania urmeaza sa emita 118.2 milioane de actiuni noi in cursul anului 2024, iar daca propunerea va trece de AGA, actionarii vor primi titluri gratuite noi, in baza majorarii capitalului.

BANCA Transilvania vrea deasemenea ca actionarii sai sa aprobe rascumpararea a 6.5 milioane de actiuni in cursul anului 2024, ceea ce ar putea duce si la o crestere a valorii pretului actiunilor pe Bursa de Valori Bucuresti. Mai mult decat atat, BANCA Transilvania vrea sa finalizeze achizitia grupului OTP din Romania, o tranzactie pentru care va plati aproximativ 350 de milioane de euro, insa ea trebuie sa fie aprobata deasemenea de catre Adunarea Generala a Actionarilor.

BANCA Transilvania vrea sa rezolve toate aceste proiecte in cursul lunii aprilie, pentru ca dividendele sa fie distribuite la final de luna iunie 2024, deci atunci ar trebui sa isi primeasca banii actionarii din toata tara.