Romania: Declaratiile Formale de ULTIM MOMENT ale Bruxelles privind Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania este in centrul unor declaratii formale de ultim moment de la Bruxelles privind finalizarea aderarii la Schengen, iata ce ni se promite.

Romania Declaratiile Formale ULTIM MOMENT Bruxelles Finalizarea Aderarii Schengen

Romania este in centrul unor declaratii formale de ultim moment de la Bruxelles cu privire la finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca, atat presedintele Comisiei Europenel Ursula Von der Leyen, cat si comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, au marcat evenimentul din 31 martie, chiar si cu promisiuni destul de indraznete.

Romania ramane in continuare in atentia Comisiei Europene in ceea ce priveste finalizarea aderarii la Schengen, inclusiv cu granitele terestre, Ylva Johansson afirmand ca aceasta ar fi una dintre prioritatile pe care le are pentru finalul de mandat la Comisia Europeana, adica pentru urmatoarele cateva luni de zile, in iunie avand loc alegeri europarlamentare in Europa.

Romania trebuie sa gaseasca o solutie pentru a-l forta pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul din decembrie 2022 impotriva aderarii tarii noastre pe deplin la Schengen, insa deocamdata exista doar promisiuni si nimic concret, in ciuda tuturor anunturilor, inclusiv de la Bucuresti, legate de cautarea unor solutii pentru rezolvarea acestei probleme cu impact anul la nivel national.

“Acum vor fi eliminate controalele la frontierele aeriene și maritime interne. Următorul pas este eliminarea controalelor și la frontierele terestre interne. Discuțiile din cadrul Consiliului vor continua anul acesta. Și vă asigur că aceasta este prioritatea pentru sfârșitul mandatului meu. a declarat Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne.

Bulgaria și România se alătură familiei Schengen. Salut ridicarea controalelor interne la frontierele aeriene și maritime. Acesta este un mare succes pentru ambele țări. Și un moment istoric pentru spațiul Schengen – cea mai mare zonă de liberă circulație din lume. Împreună, construim o Europă mai puternică și mai unită pentru toți cetățenii noștri.. a declarat Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene.”