Ministrul Educatiei: Decizii Oficiale de ULTIM MOMENT Puse in Aplicare pentru Unitatile de Invatamant ale Tarii

Ministrul Educatiei anunta deciziile oficiale de ultim moment, puse in aplicare pentru unitatile de invatamant ale tarii, iata hotararile anuntate.

Ministrul Educatiei Decizii Oficiale ULTIM MOMENT Puse Aplicare Unitatile Invatamant Tarii

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial deciziile de ultim moment cu privire la elevii si parintii din toata tara, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in atentia noastra, in primul rand, hotararea de a se crea un grup de lucru pentru a se identifica criterii pentru salarizarea diferentiata a cadrelor didactice din invatamant, pe criterii de performanta.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos despre inscrierea copiilor la clasa pregatitoare, o faza importanta in procesul educational al tinerilor, Ligia Deca oferind o serie de detalii importante care ar trebui sa fie avute in vedere de catre parintii copiilor care vor ajunge sa invete in unitatile de invatamant.

“Astăzi, Ministrul Educației, Ligia Deca, a avut o întâlnire cu reprezentanții federațiilor reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar și superior, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, pentru stabilirea demersurilor în vederea identificării unor criterii pentru salarizarea diferențiată a cadrelor didactice din sistemul de învățământ preuniversitar pe criterii de performanță.

Întâlnirea are loc în contextul recentelor recomandări ale OCDE privind salarizarea pe criterii de performanță, precum și în contextul susținerii, de către Prim-Ministrul României, domnul Marcel Ciolacu, a unei reforme a salarizării. În cadrul discuției a fost agreată, ca prim pas, constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Educației și reprezentanți desemnați de federațiile sindicale reprezentative, care să elaboreze proiectul de Metodologie privind salarizarea diferențiată a personalului didactic pe baza unor criterii de performanță.

Colegii mei au adunat 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐫𝐞𝐜𝐯𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚̆𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐫𝐢 legate de 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟒! Nu uitați: înscrierile sunt programate în perioada 11 aprilie – 14 mai! În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat școlar.

Cine se poate înscrie în clasa pregătitoare ? Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv; copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 – în baza recomandării pentru înscrierea în învățământul primar eliberate de unitățile de învățământ cu nivel
preșcolar sau în baza evaluării Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), după caz.

Cui i se adresează evaluarea CJRAE/CMBRAE ? Copiilor care nu au frecventat grădinița; copiilor care s-au întors din străinătate. Când și unde se realizează
evaluarea copiilor? Evaluarea copiilor de către CJRAE/CMBRAE este programată în perioada 28 martie – 10 aprilie 2024; evaluarea se face atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât și în diferite centre din județ/municipiul București, cu prioritate în grădinițe.”