Marcel Bolos: Informatiile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Finantelor pentru Toti Romanii

Marcel Bolos anunta o serie de informatii oficiale de ultim moment ale ministrului Finantelor pentru toti romanii, iata ce dezvaluie pentru noi.

Marcel Bolos Informatiile Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Finantelor Toti Romanii

Marcel Bolos, ministrul Finanțelor, a discutat la conferinta Fourth Romanian Business & Investment Roundtable despre necesitatea accelerării investițiilor publice și private pentru a asigura reziliența economiei românești. Evenimentul a fost o platformă esențială pentru schimbul de idei privind direcțiile de dezvoltare a economiei naționale.

Marcel Bolos a punctat clar că atingerea obiectivelor de creștere economică presupune o concentrare intensificată asupra sectoarelor prioritare, printr-o infuzie de capital provenit atât din surse interne, cât și externe. “Vom atinge creșterea economică prognozată doar dacă accelerăm investițiile publice și private în domeniile prioritare ale economiei,” a afirmat Bolos, subliniind rolul esențial al finanțărilor în dinamizarea economiei.

Ministrul Finantelor spune ca atenție specială a fost acordată fondurilor europene, cu mențiunea că România beneficiază de o oportunitate excepțională prin alocări de 46 miliarde euro din Politica de coeziune pentru perioada 2021-2027, la care se adaugă 28,5 miliarde euro sub formă de granturi și împrumuturi prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Marcel Bolos decide ca aceste resurse sunt considerate vitale pentru atenuarea impactului ajustărilor macroeconomice și facilitarea implementării reformelor structurale necesare. În contextul discuțiilor despre investiții, ministrul Bolos a oferit un exemplu concret privind beneficiile investiției în infrastructura de transport, referindu-se la proiectul autostrăzii A7 Pașcani-Suceava.

Acesta a detaliat cum inițial investiția va crea locuri de muncă și va stimula cererea pentru materiale de construcții, urmând ca, în fazele ulterioare, să genereze un lanț de efecte pozitive asupra economiei locale și naționale. De la creșterea veniturilor pentru întreprinderi și până la îmbunătățirea accesului la regiunile izolate și stimularea turismului, fiecare etapă a proiectului reflectă potențialul investițiilor de a transforma și dinamiza economia.

Marcel Bolos a concluzionat: “Nu discutăm doar despre crearea de locuri de muncă și venituri directe, ci despre o stimulare amplă a întregii economii, un proces în care fiecare investiție declanșează un lanț de efecte pozitive cu beneficii pe termen lung pentru societate.”

Discursul ministrului Finanțelor subliniază viziunea guvernamentală de a utiliza investițiile ca pe un motor principal pentru creșterea economică, evidențiind rolul crucial al finanțării europene în acest context. Această abordare este esențială pentru asigurarea unui viitor prosper și sustenabil pentru România, în fața provocărilor economice globale.