Ministerul Apararii: Importante Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT privind Actiunile Soldatilor in Plin Razboi langa Romania

Ministerul Apararii a facut o serie de foarte importante anunturi oficiale de ultim moment cu privire la actiunile soldatilor in plin razboi langa Romania.

Ministerul Apararii Importante Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Actiunile Soldatilor Plin Razboi langa Romania

Ministerul Apararii a facut o serie de foarte importante anunturi oficiale de ultim moment cu privire la activitatile soldatilor romani in Romania in cursul perioadei urmatoare, iar asta pentru ca are loc o relocare de tehnica militara intre 8 si 12 aprilie 2024, pentru deplasari la centre de antrenare, dupa cum puteti vedea mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre exercitiile militare la care au participat militarii romani in ultima perioada, plus mobilizarea facuta in judetele Braila si Galati pentru continuarea exercitiilor de rutina, pentru a se vedea stadiul de pregatire al populatiei si economiei pentru aparare.

“Deplasări de tehnică pentru participare la exerciții: În perioada 08-12 aprilie 2024, structuri din cadrul Forțelor Terestre vor desfășura exerciții tactice în teren cu trupe și tehnică blindată, în facilitățile de instruire din proximitatea Municipiului Sfântu Gheorghe, având ca scop antrenarea militarilor, cu sprijinul aeronavelor din dotarea Forțelor Aeriene. Astfel, în această perioadă, avioane și elicoptere aparținând Ministerului Apărării Naționale vor survola zona Municipiului Sfântu Gheorghe.

Mijloacele tehnice planificate să participe la executarea antrenamentelor vor tranzita județele: ruta 1-Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna; ruta 2-Cluj, Mureș, Harghita, Covasna; ruta 3-Alba, Sibiu, Brașov, Covasna; ruta 4-București, Prahova, Brașov, Covasna. În prima săptămână a lunii aprilie, militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej’’ au continuat pregătirea în poligoanele de instrucție, cu ședințe de tragere și exerciții de rezolvare a unor situații tactice, prin care și-au perfecționat deprinderile dobândite până în prezent.

Ministerul Apărării Naționale continuă seria exercițiilor de rutină de tip MOBEX, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare. MOBEX BR-GL-24 se desfășoară, în perioada 8-12 aprilie, în județele Brăila și Galați. Pe timpul exercițiului, rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, respectiv în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare.

Vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare. Exercițiile de mobilizare se planifică şi se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfășurării acestora.

Exercițiile de mobilizare se planifică şi se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfășurării acestora. Exerciții similare s-au mai desfășurat în cele două județe în 2011 (Galați), respectiv 2015 (Brăila).”