ALERTA ING Bank Oficiala de ULTIM MOMENT care Vizeaza Toti Clientii Romani

ING Bank a emis o alerta oficiala de ultim moment, care vizeaza toti clientii din Romania, iata ce transmite banca pentru oameni chiar acum.

ALERTA ING Bank Oficiala ULTIM MOMENT Vizeaza Toti Clientii Romani

ING Bank, una dintre cele mai mari banci din Romania la ora actuala, a decis sa aduca in imediata atentie clientilor din tara, o alerta despre care trebuie sa stie cu totii chiar acum, iar asta pentru ca ea vizeaza banii din conturile lor. Vorbim despre o alerta pe care ING Bank a emis-o in ideea de a ii ajuta pe clientii din Romania sa se bucure de protectie in cazul furturilor de bani, ea fiind foarte importanta pentru cei care nu vor sa devina victimele raufacatorilor.

ING Bank vorbeste mai jos despre atacurile de tip smishing, una dintde cele mai noi si mai raspandite metode prin care romanii sunt pacaliti sa-si cedeze datele personale si, implicit, banii, pentru ca ele sunt folosite pentru furturile de bani. Conform celor de la ING Bank, vorbim despre SMS-uri trimise de catre persoane necunoscute, dar care se folosesc de imaginea si popularitatea bancii pentru a-i pacali pe oameni sa ofere informatii personale, pe care in mod normal nu le-ar oferi.

ALERTA ING Bank Oficiala de ULTIM MOMENT care Vizeaza Toti Clientii Romani

ING Bank ne arata mai jos un exemplu de SMS prin care se incearca convingerea clientilor sai sa acceseze un website al raufacatorilor care incearca sa obtina de la ei date personale si date de logare in platformele de internet banking. Conform celor de la ING Bank, in 2023 numarul atacurilor de tip smishing, adica fraude prin SMS, a crescut de 6 ori in Romania, semn ca acest tip de fraude au succes, iar raufacatorii profita de lipsa de cunostinte a oamenilor.

ING Bank pune in alerta clientii din Romania, probabil, si pentru ca numarul celor care sunt afectati de aceste tipuri de fraude este mare, iar banca nu poate in cele mai multe cazuri sa-si ajute clientii in vreu fel, dupa ce sunt pacaliti. De multe ori, dupa ce are loc frauda un sine, iar banii sunt transferati, recuperarea lor devine imposibila, astfel ca ING Bank nu poate decat sa ii ajute pe clienti sa invete cum sa nu mai piarda si alti bani in viitor.

ING Bank are pe website-ul sau de ceva vreme foarte multe informatii cu privire la modalitatile prin care ne putem proteja impotriva atacurilor de tip smishing, phishing, si nu numai, dar e important sa oamenii sa le citeasca.