Armata Romana: Multiple Actiuni Oficiale de ULTIM MOMENT ale Militarilor Romani in Plin Razboi

Armata Romana anunta multiple actiuni oficiale de ultim moment ale militarilor romani in plin razboi in Ucraina, iata ce trebuie sa stie romanii.

Armata Romana Multiple Actiuni Oficiale ULTIM MOMENT Militarilor Romani Plin Razboi

Armata Romana a publicat o serie de informari oficiale de ultim moment privind actiunile importante ale militarilor romani in plin razboi in Ucraina, aducand initial in atentie exercitiul INIOCHOS din Grecia, la care participa aeronavele F-16 ale Fortelor Aeriene Romane, impreuna cu cele ale NATO.

Armata Romana vorbeste deasemena si despre exercitiile militare din Romania ale Brigazii 9 Mecanizata, dar si ale Batalionului 22 Vanatori de Munte “Ciresoaia”, care deruleaza exercitii militare in comun cu partenerii din cadrul NATO, depunerea de coroane de flori la Mauseoleul Eroilor de la Marasesti fiind deasemenea adusa in atentia noastra.

“Exercițiul INIOCHOS în plină desfășurare! În Republica Elenă, Forțele Aeriene Române participă cu aeronave F-16 Fighting Falcon la INIOCHOS, un exercițiu anual găzduit de Centrul de Tactică Aeriană de la Baza Aeriană Andravida. Desfășurat pe o durată de 15 zile, acesta cuprinde zboruri în spațiul aerian FIR Athena și se concentrează pe instruirea personalului în planificarea și executarea Operațiunilor Aeriene Combinate (COMAO), cu scopul de a evalua și îmbunătăți planurile și tacticile operaționale.

Alături de capabilități aeriene ale țării gazdă, anul acesta la exercițiu participă aeronave din Arabia Saudită, Cipru, Franța, Marea Britanie, Muntenegru, Qatar, România, Spania și SUA. Structuri din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” au executat activități specifice de instruire, în poligonul de instrucție din localitatea Murfatlar.

Scopul acestor exerciții este de a menține la un nivel ridicat deprinderile de buni trăgători dobândite și de a executa foc rapid și precis asupra țintelor descoperite, astfel încât militarii să fie în măsură să acționeze prompt și să își îndeplinească cu succes misiunile specifice. Militari din cadrul Corpului de Reacție Rapidă Lille, din Franța, s-au deplasat, în perioada 9-10 aprilie.

In cadrul unei vizite în România, la comandamentul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, unde au fost primiți de comandantul marii unități, colonelul Ștefan-Claudiu Topor. Delegația din Franța a participat la activități specifice organizate de marea unitate focșăneană în aria de responsabilitate și au vizitat Mausoleul Eroilor de la Mărășești, unde au depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut.

Instruire în comun a militarilor Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” cu militarii Grupului de Luptă NATO În data de 8 aprilie, în facilitățile de instruire ale Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, s-a desfășurat festivitatea de deschidere a modulului de instruire în comun a militarilor Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și a celor din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România. Obiectivul principal de instruire îl reprezintă exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor, specifice luptei în teren-muntos împădurit, concomitent cu ridicarea nivelului de interoperabilitate al structurilor participante.”