Ministrul Educatiei: Noi Anunturi Importante Oficiale de ULTIM MOMENT Aduse de Ligia Deca in Atentia Romanilor

Ministrul Educatiei face o serie de noi anunturi importante oficiale de ultim moment, aduse de Ligia Deca in atentia romanilor din toata tara.

Ministrul Educatiei Noi Anunturi Importante Oficiale ULTIM MOMENT Aduse Ligia Deca Atentia Romanilor

Ministrul Educatiei aduce in atentia romanilor cateva anunturi oficiale foarte importante, de ultim moment, in primul dintre ele Ligia Deca vorbindu-le oamenilor despre Ziua Internationala a Cartii si Ziua Bibliotecarului in Romania, foarte importante, in special pentru mediul educational, care se bazeaza pe carti.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre metodologia de acordare a gradatiei de merit in sesiunea 2024, Ligia Deca spunand ca aceasta a fost trimisa la Monitorul Oficial pentru publicare, iar din momentul in care acest lucru va avea loc, masurile gandite pentru ea, urmeaza sa intre in vigoare.

“Cu toții avem în minte o carte la care ne întoarcem cu bucurie – de dragul unei lumi în care am evadat, al unei povești în care ne-am regăsit sau pur și simplu pentru că ne-a ajutat să știm mai mult decât înainte de a o deschide. Sărbătorim, astăzi, Ziua Bibliotecarului din România și Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor – un moment bun să ne îndreptăm, cu recunoștință, atât spre autori și spre cei care respectă actul de a crea, cât și spre cei care sunt permanent aproape de cărți, pentru că au ales profesia de bibliotecar.

Las aici unele dintre imaginile cele mai dragi mie, din vizita la Școala Nucșoara de Jos din Prahova, unde am dus câteva cărți de Ziua Națională a Lecturii – pentru bucuria acelei zile, cu recunoștință pentru toți cei care, fiind ei înșiși aproape de cărți, îi ajută pe copii să le iubească! Metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial.

Față de forma lansată în consultare publică, cele mai importante modificări vizează graficul desfășurării concursului. 𝐂𝐚̂𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞: Perioada de depunere a dosarelor la unitățile de învățământ este 13-21 mai 2024. Evaluarea este programată în perioada 24 mai – 12 iunie. Termenul pentru afișarea rezultatelor este 12 iunie 2024. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 28 iunie.

Metodologia de acordare a gradației de merit, fișele de evaluare, precum și calendarul activităților specifice vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației, după publicarea în Monitorul Oficial. Astăzi, de Ziua Bibliotecarului din România și Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor, sărbătorim o lume pe cât de fascinantă, pe atât de diversă și bogată: lectura.

Prin intermediul cuvintelor scrise de autori, editori și toți cei care își transpun imaginația în litere, avem șansa de a explora noi universuri captivante, zi după zi. Mulțumim pentru că ne inspirați, precum și pentru că, datorită vouă, lectura deschide calea către mai multă înțelegere și empatie. “