Armata Romana Informeaza Oficial despre Actiunile de ULTIM MOMENT ale Militarilor din Romania

Armata Romana informeaza oficial despre actiunile de ultim moment ale militarilor din Romania, deciziile importante care ne sunt puse in vedere.

Armata Romana Informeaza Oficial Actiunile ULTIM MOMENT Militarilor Romania

Armata Romana aduce in atentia a milioane de romani noile activitati la care participa militarii romani la ora actuala, iar asta pentru ca vorbim despre exercitii cu militarii moldoveni in cadrul Wind Spring 24, dar si despre trageri de lupta realizare de catre Vanatorii de munte, pentru a-si mentine capacitatea de lupta, in cazul in care ar trebui sa desfasoare misiuni reale.

Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos si despre exercitiile la care participa Fortele Aeriene Romane cu elicopterele IAR-330 Puma, dar si despre militarii Batalionului 811 de Infanterie, care sunt dislocati in diverse zone pentru indeplinirea sarcinilor, in final Fortele Aeriene Romane confirmand faptul ca vor fi prezente in cadrul BSDA 2024 la Bucuresti.

“Militarii moldoveni se instruiesc în comun cu militarii bistrițen. i„Șoimii Carpaților”, împreună cu militari din cadrul Armatei Naționale a Republicii Moldova, desfășoară, în această perioadă, ședințe de antrenament în comun în cadrul exercițiului „WIND SPRING 24”. Scopul cooperării este consolidarea competențelor operaționale, creșterea interoperabilității prin exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor.

Contribuind astfel la dezvoltarea flexibilității, integrării forțelor și a capacității de a acționa întrunit. De asemnea, reprezintă un bun prilej pentru militari de a face schimb de experiență și de a-și forma noi relații de prietenie. Nici o zi fără instrucție! Militarii Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” au executat în perioada 13-17 mai, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă.

În cadrul secvențelor de instruire s-a pus accent pe instrucția interarme. În scenariul exercițiului a fost prevăzută executarea manevrei pe verticală, realizată cu ajutorul colegilor din Forțele Aeriene Române, care au participat la exercițiu cu trei elicoptere IAR-330 Puma și dislocarea forțelor dintr-o zonă în alta, optimizându-se astfel timpul de reacție și execuție pentru îndeplinirea sarcinilor primite.

Instruire în comun alături de aliați! Militarii Batalionului 811 Infanterie „Dej”, dislocați în această perioadă în poligonul din Bogata, participă la exercițiul WIND SPRING 24, desfășurat de Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, care este conectat la exercițiul SWIFT RESPONSE 24. Dacă în prima parte a exercițiului rolul alocat a fost cel de „adversar”, pe care l-au îndeplinit cu succes și la standardele cele mai înalte.

In cea de-a doua, militarii urmează să-și reia funcția de „forțe prietene” și să continue instruirea cu scopul îndeplinirii obiectivelor structurii și ale exercițiului. Forţele Aeriene Române participă la ediţia a IX-a a Expoziţiei internaţionale dedicată apărării, siguranţei naţionale şi industriei aeronautice – Black Sea Defence & Aerospace 2024. Pe parcursul a trei zile, 22-24 mai, Forţele Aeriene Române și alte 400 de companii românești și internaționale de apărare își vor prezenta tehnica militară și echipamentele modern.”