Spania se OPUNE Giorgiei Meloni, Decizii Oficiale de ULTIM MOMENT si Aderarea Romaniei la Schengen

Spania se opune in mod oficial Giorgiei Meloni, deciziile de ultim moment care afecteaza finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in acest an.

Spania OPUNE Giorgiei Meloni Decizii Oficiale ULTIM MOMENT Aderarea Romaniei Schengen

Spania se opune Giorgiei Meloni si dorintelor Italiei, printr-o miscare similara cu cea pe care Germania ne-o arata, iar asta deoarece Pedro Sanchez nu este de acord cu modul in care premierul italia vrea sa securizeze europa, ceea ce complica finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, poate chiar in cursul anului 2025, daca avem noroc.

Spania nu vrea masuri mai dure, separat de cele din noul pact privind migratia si azilul, asa cum cere Giorgia Meloni, impreuna cu alte 19 tari in UE, inclusiv Guvernul din Bucuresti, mergand pe calea Germaniei, de a spune ca masurile adoptate sunt suficiente, insa tensiunea politica afecteaza finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, din pacate.

Spania cere punerea in aplicare a unor solutii “europene” pentru ca migratia ilegala si traficul de persoane sa fie controlate in Europa in momentul de fata, astfel incat viitorul sa fie unul sigur pentru europeni, insa finalizarea aderarii Romaniei la Schengen depinde de un consens din acest punct de vedere, dar se pare ca sunt sanse mici ca el sa aiba loc.

“Dacă se doriste intensificarea eforturilor de rupere a structurilor de stimulare care ghidează mișcările migratoare neregulate și călătoriile periculoase în Europa, sunt necesare eforturi complementare. „Credem că pentru a face față cauzelor profunde ale migrației neregulate și a gestiona mișcările migratoare către UE.

Va fi necesar ca toți să gandim progresiv și să găsim noi modalități împreună pentru a face față întrebării la nivel european. Spania susține o politică migratorie bazată pe cooperarea bilaterală cu țările de origine și tranzitul migrației în lupta împotriva mafiei care traficează oameni, acțiune care împiedică 40% din plecările neregulate la sursă. afirma Guvernul de la Madrid.”