ANM: Avertizarea Meteorologica Oficiala NOWCASTING de ULTIM MOMENT pe 28 Mai 2024 in Romania

ANM a emis o avertizare meteorologica oficiala nowcasting de ultim moment pe 28 mai, ce fenomene meteo de vreme severa ne sunt aduse in atentie.

ANM Avertizarea Meteorologica Oficiala NOWCASTING ULTIM MOMENT 28 Mai 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o avertizare meteorologica oficiala nowcasting de ultim moment pe 28 mai 2024 in Romania, aducandu-ne in imediata atentie un cod galben pentru o serie de fenomene meteo de vreme severa, despre care trebuie sa stim.

ANM explica foarte clar mai jos faptul ca, in localitatile vizate de catre acest cod meteorologic, urmeaza sa intalnim ploi in cantitati de pana la 35 l/mp, insotite de descarcari electrice, astfel ca ni se recomanda foarte serios sa fim prudenti in deplasarile pe care dorim sa le facem.

COD GALBEN!

Data emiterii : 28-05-2024 ora 14.

Valabil de la : 28-05-2024 ora 14:15 până la : 28-05-2024 ora 15:00

In zona : Județul Călăraşi: Dor Mărunt, Fundulea, Lehliu Gară, Mânăstirea, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Voda, Independența, Sohatu, Lupșanu, Dorobanțu, Sărulești, Alexandru Odobescu, Valea Argovei, Vlad Țepeș, Tămădău Mare, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești, Nicolae Bălcescu;

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 25…35 l/mp, descărcări electrice.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.