Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei in Atentia Elevilor din Toata Romania

Ministrul Educatiei aduce in atentia elevilor din toata Romania, informarile oficiale de ultim moment privind masurile luate pentru scolile tarii.

Informarile Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Atentia Elevilor Toata Romania

Ministrul Educatiei a publicat informari oficiale de ultim moment, care trebuie sa fie in atentia tuturor elevilor din Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca explica intr-o prima faza faptul ca Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a incepe pe 25 iunie, iar inspectoratele utile au primit informari cu privire la ceea ce trebuie facut.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos ceea ce le-a spus inspectoratelor pentru a organiza in conditiile cele mai bune Evaluarea Nationala, iar separat de asta aduce in atentie inclusiv vizita pe care a facut-o la o scoala din Comanesti, pentru a vedea cum sunt folosite fondurile pentru investitii de catre oficialii scolii.

“Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe pe 25 iunie cu proba la limba și literatura română. Am transmis către inspectorate câteva informații utile, cu rugămintea ca ele să fie transmise copiilor, prin profesorii diriginți: La limba și literatura română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propozițiilor în frază.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor. La limba și literatura română și/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.

Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect. La matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului atribuit exercițiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns. M-am bucurat mult să pot fi, acum mai bine de o săptămână, în mijlocul comunității din Comănești, în special lângă copii.

In ziua inaugurării noii Școli Gimnaziale “Liviu Rebreanu” din oraș, de care se vor bucura nu doar ei, ci și profesorii lor, precum și părinții – pentru că o școală reabilitată înseamnă și o școală sigură! Am toată încrederea că împreună putem face ca școala să fie ceea ce copiii noștri au nevoie să fie și sunt recunoscătoare tuturor celor ce ne arată că asta este posibil!”