99% dintre iDevice-uri ruleaza o versiune a iOS care nu este mai veche de 2 ani de zile

  In cadrul WWDC 2013 Apple a afirmat ca majoritatea posesorilor de iDevice-uri ruleaza cele mai recente 2 versiuni ale sistemului de operare si a prezentat graficul de mai sus tuturor celor prezenti in sala. Prin grafic compania Apple ne spune ca 99% dintre posesorii de iDevice-uri ruleaza o versiune a iOS care nu este mai veche de 2 ani de zile, restul de 1% ruland alte verisuni mai vechi. Acum un dezvoltator de aplicatii trebuie doar sa isi concentreze aplicatia pe terminalele care ruleaza iOS 5 si iOS 6 si acopera 99% din intreaga clasa de posesori de iDevice-uri, acest lucru nefiind posibil pe platforma Android, de exemplu.

  Imaginea de mai sus prezinta cat se poate de clar diferentele extrem de mari dintre iOS si Android OS, platforma celor de la Google fiind extrem de fragmentata, dezvoltatorii trebuind sa isi gandeasca aplicatiile pentru minim 4 versiuni diferite ale sistemului de operare. In timp ce iOS 6 este prezent pe 93% dintre iDevice-uri si unii dezvoltatori pot uita linistiti de compatibilitatea cu iOS 5, in cazul Android-ului dezvoltatorii trebuie sa faca aplicatiile compatibile si cu versiunea 2.3.3, desi cea mai recenta versiune este 4.2.x.

  Platforma iOS ofera un enorm avantaj dezvoltatorilor pentru ca este lipsita de fragmentarea prezenta in Android, sau alte platforme, insa pe masura ce Apple va lansa terminale noi, situatia se va complica.