iOS 9 si noutatile Siri

iOS 9 va fi lansat in toamna de catre compania Apple, iar aseara v-am spus ca iOS 9 beta 1 va fi distribuit din 8 iunie dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS, asta deoarece atunci urmeaza sa inceapa WWDC 2015. In cadrul conferintei de deschidere a WWDC 2015 Apple urmeaza sa prezinte iOS 9 si o parte dintre noile sale functii, iar printre ele se va numara si o schimbare pentru interfata asistentului Siri.

Aseara ne-au fost oferite primele informatii cu privire la schimbarea de care vom avea parte in Siri pentru iOS 9, iar conform lor, Apple intentioneaza sa aduca putin mai multa culoare in interfata asistentului sau. Mai exact, interfata Siri prezentata in clipul video de mai sus pentru Apple Watch urmeaza sa fie utilizata si in Siri pentru iPhone, iPad sau iPod Touch incepand din aceasta toamna.

Detalii suplimentare cu privire la aceasta schimbare nu exista deocamdata, insa probabil utilizatorii Apple Watch au fost multumiti de modul in care arata si functioneaza Siri pe ceas, astfel ca Apple probabil a deci sa transfere totul in iOS. Desigur ca exista o sansa mult mai mare ca schimbarea interfetei Siri sa fi fost planificata initial pentru iOS 9 si Apple Watch sa beneficieze de ea acum, dar acest lucru conteaza mai putin.

Siri Apple Watch - iDevice.ro

Desi vom avea parte de o schimbare serioasa pentru aspectul Siri in iOS 9, stiu ca multi dintre voi asteapta si includerea limbii romane printre cele suportate oficial, insa acest lucru pare putin probabil in momentul de fata. Romania nu este una dintre tarile foarte importante pentru Apple, limba noastra fiind vorbita oficial in doar doua tari, deci deocamdata Apple nu prea are motive sa ofere suport pentru ea.

Apple a extins cu iOS 8.3 lista de limbi suportate de catre Siri si va continua sa faca acest lucru in viitor, insa din pacate romana nu este o prioritate pentru cei din Cupertino nici in cazul iOS 9. Anul trecut v-am spus ca puteti scrie dupa dictare in romana pe iPhone si iPad cu iOS 8, dar mai mult de atat e putin probabil sa primim in viitorul apropiat avand in vedere ca tara noastra nu genereaza vanzari mari pentru a convinge APple sa ne oferem mai mult,