Camera iPhone 6S – 12 megapixeli si tehnologie RGBW

Camera iPhone 6SCamera iPhone 6S va avea 12 megapixeli si o noua tehnologie numita RGBW, aceste schimbari urmand a oferi componentei capacitatea de a inregistra poze si clipuri video de calitate grozava. V-am spus acum cateva saptamani ca, camera iPhone 6S va avea pixeli mai mici si teoretic ar putea avea probleme in a inregistra poze in conditii de luminozitate scazuta, noua tehnologie RGBW rezolvand, in aparenta, problema pentru utilizatori.

 

Trecand acum la tehnologia RGBW pentru camera iPhone 6S, aceasta ar presupune practic folosirea unui senzor de imagine care are un sub-pixel suplimentar fata de un senzor de imagine normal pentru camere. Mai exact, separat de pixelii RGB, aceasta tehnologie ar presupune folosirea unuia suplimentar W(white – alb), aceasta schimbare oferindu-i camerei capacitatea de a inregistra imagini de calitate buna in conditii de luminozitate scazuta.

 

Camera iPhone 6S va avea, deci, un senzor de imagine cu pixeli de dimensiune mai mica decat in mod normal, insa acest lucru nu va afecta capacitatea de inregistrare a pozelor foarte bune in conditii de luminozitate scazuta. Cei de la Apple au gasit drept rezolvare tehnologia RGBW si practic au tehnologia necesara pentru a putea imbunatati, de fapt, calitatea pozelor, in ciuda teoreticului regres.

Camera iPhone 6S foloseste tehnologie RGBW pentru poze

Apple ar fi intentionat sa foloseasca nou tehnologie RGBW, care va ajunge in camera iPhone 6S, in iPhone 6, insa a decis sa astepte un an pentru implementare in ideea de a putea rezolva problemele sale. Desigur ca aici putem specula si faptul ca decizia de amanare a implementare are la baza si ideea de a oferi ceva notabil in iPhone 6S pentru a-l face atractiv, insa acest lucru conteaza mult mai putin acum.

Camera iPhone 6S va fi in continuare produsa de catre cei de la Sony si cresterea de la 8 megapixeli la 12 megapixeli va fi una care va atrage un numar mare de consumatori catre terminalele iPhone. Apple a preferat an dupa an sa utilizeze camere de 8 megapixeli pentru terminale iPhone, insa incepand cu anul 2015 camera iPhone 6S va marca prima schimbare din ultimii 5 ani.

Voi ce parere aveti despre trecerea la camere de 12 megapixeli ?