Tethered vs untethered jailbreak

Dupa cum prea bine stiti, ultima solutie de jailbreak pentru iOS 4.2.1 este tethered pentru majoritatea terminalelor si untethered doar pentru o mica parte dintre cele vechi. Mai exact redsn0w 0.9.6 beta 4 face untethered jailbreak DOAR pe iPhone 3G/3GS(bootrom vechi) si iPod Touch 2G(bootrom vechi), restul dispozitivelor avand parte de un tethered jailbreak. Acest tethered jailbreak inseamna ca : terminalul vostru este doar pe jumatate jailbroken, el va porni daca il inchideti insa nu veti putea folosi decat functiile native ale iOS si aplicatiile in afara de cele din Cydia + Safari. Daca aveti mobilesubstrate-uri instalate din Cydia atunci terminalul vostru nu va mai porni deloc daca il resetati si va trebui sa folositi redsn0w pentru a il reporni. Partea buna e ca terminalul porneste daca e inchis, partea rea e ca trebuie reintrodus in jailbroken mode folosind acest tutorial.

MuscleNerd(si majoritatea celor din comunitatea iPhone) recomand sa NU se faca jailbreak tethered la iOS 4.2.1 deoarece e destul de complicat de administrat si foarte multa lume nu stie cum sa lucreze cu programele de jailbreak. Parerea mea este ca daca nu aveti nevoie de decodare si STITI “cu ce se mananca” acest tethered jailbreak, atunci puteti face update + jailbreak la iOS 4.2.1. Eu personal am vreo 5 zile de cand nu am resetat terminalul si nu am nici o problema cu el deci nu ma deranjeaza acest tethered jailbreak, insa in timpul acesta nu am instalat nimic din Cydia care sa necesite restart.

Tethered jailbreak-ul nu e un lucru rau pentru cei care stiu cum sa isi foloseasca device-urile jailbroken dar este foarte complicat pentru novici asa ca eu personal nu va recomand sa faceti tethered jailbreak pe iOS 4.2.1 decat daca stiti cum sa lucrati cu el.

Nu se stie cand va fi disponibila o solutie de untethered jailbreak.