Un atac de tip phishing pacaleste britanicii creduli sa plateasca bani pentru erori ale iOS

Atac phishing iOSIn luna noiembrie a anului trecut a fost initiat un atac de tip phishing in SUA care la incarcarea anumitor website-uri afisa un mesaj de eroare precum cel din imagine care le spunea utilizatorilor ca un crash al iOS-ului a avut loc.

Utilizatorilor li se spunea ca problema este una foarte grava si ca pentru a o rezolva este necesara apelarea serviciului de suport al companiei Apple, cateva numere de telefon fiind oferite, insa desigur ca ele nu apartin companiei Apple ci ale celor care au creat atacul.

Dupa apelarea unuia dintre numerele de telefon utilizatorilor li se spunea ca problema poate fi rezolvata contra unei sume de bani, operatorii telefonici cerandu-le acestora datele card-urilor pentru a ii taxa pendru faptul ca sunt naivi si au incredere in asemenea mesaje.

Pentru ca mesajul arata exact precum oricare altul afisat de catre iOS in momentul in care o eroare apare in timpul utilizarii terminalelor, multi utilizatori credeau ca de fapt vorbeau cu reprezentanti ai companiei Apple, cand de fapt ei sunau doar persoane necunoscute care ii taxau pentru naivitate.

Apple, desigur, a aflat despre problema si a creat o pagina speciala de suport in care ofera detalii pentru a o rezolva rapid, totul fara ca utilizatorii sa fie taxati pentru ceva, asa ca daca o intalniti veti putea scapa rapid de tot fara a plati vreun ban unor hoti.

To clear your history and cookies from Safari in iOS 8, tap Settings > Safari > Clear History and Website Data. In iOS 7 or earlier, tap Clear History and tap Clear Cookies and Data. To clear other stored information from Safari, tap Settings > Safari > Advanced > Website Data > Remove All Website Data.

Safari are un modul care detecteaza website-urile cu continut fraudulos si le blocheaza, sistemul fiind activat din Settings > Safari, Configurari > Safari, iar daca ati vazut vreodata o eroare precum cea din imagine, atunci urmati pasii de mai sus pentru a o ascunde.