Windows 10 Mobile permite instalarea Android in terminalele Lumia

Windows 10 Mobile instalare Android terminale LumiaWindows 10 Mobile permite instalarea Android in terminalele Lumia, compania Microsoft fiind constienta de vulnerabilitatea existenta in sistemul sau de operare si lucrand la o metoda de a impiedica utilizatorii sa o poata exploata pe propriile dispozitive care ruleaza Windows 10.

Windows 10 Mobile a fost gandit pentru a permite instalarea de aplicatii Android in terminalele Lumia, iar acest sistem pare sa fi creat probleme de securitate pentru aceste smartphone-uri, unele persoane, aparent din interiorul Microsoft, reusinnd sa instaleze Android 5.0.2 in ele cu ajutorul unui bug al Windows 10 Mobile si Android runtime.

Desi nu oricine poate instala Android pe un terminal gandit pentru a functiona cu Windows 10 Mobile, compania Microsoft lucreaza la blocarea bugurilor care au permis crearea clipului video de mai jos, el fiind practic visul multor fosti fani ai Nokia.

Practic pentru a exploata acest bug sunt necesare unele “tool-uri proprietare Microsoft” deci probabil niste certificate speciale care ofera acces la anumite parti ale sistemului de operare, asa ca utilizatorii de rand nu au cum sa se “bucure” de aceasta vulnerabilitate.

Daca Microsoft n-ar lucra la inchiderea ei, terminalele sale ar fi fost mult mai interesante pentru publicul larg din moment ce ar rula un sistem de operare nu chiar atat de atractiv si unul foarte popular, insa Microsoft nu isi permite sa lanseze asa ceva pe piata.