Apple confirma indirect lansarea iPhone 7 impermeabil

iPhone 7 impermeabilLansarea unui iPhone 7 impermeabil a fost zvonita in diverse randuri de catre analisti asiatici sau diverse surse din interiorul lantului de distributie al companiei Apple, insa astazi avem o confirmare indirecta venita printr-un brevet de inventie inregistrat celor din Cupertino.

Mai exact, brevetul de inventie inregistrat pentru compania Apple descrie un elastomer capabil sa se repare singur, el fiind amplasat in preajma porturilor dispozitivelor, pozitionarea sa fiind special gandita pentru a impiedica patrunderea apei in interiorul carcasei.

Acest elastomer ar avea rolul de a impiedica patrunderea apei la componentele sensibile ale iPhone sau iPad, insa el se deformeaza cand introducem cabluri sau conectoare pentru casti, asa ca Apple a dezvoltat un material nou capabil sa revina la forma initiala.

Revenind la forma initiala, elastomerul acopera din nou gaura prin care am introdus un conector, astfel ca daca terminalul este inconjurat de lichid, acesta nu va patrunde in interiorul carcasei, deci nu va putea afecta in vreun fel componentele interne.

The patent application, filed today, is for a ‘self-healing elastomer’ covering the ports. The idea is that when you plug in a cable, the elastomer deforms to allow access to the port, and then closes the opening once the cable is removed.

An electronic device has a self-healing elastomer applied over one or more external electronic connectors. The self-healing elastomer may obscure the electronic connectors from the user as well as provide environmental protection for the connector and the electronic device. Electronic probes may temporarily penetrate the self-healing elastomer to mate with the electronic connector. After removal of the probes the self-healing elastomer may elastically reform and self-heal.

In imaginea de mai jos aveti explicata in detaliu ideea din spatele brevetului de inventie al companiei Apple si practic accesul la componentele interne este blocat in totalitate in lipsa introducerii unui cablu, astfel ca teoretic nimic nu ar putea patrunde acolo in mod normal.

iPhone 7 impermeabil 1

Ideea in sine este foarte buna si foarte multa lume va aprecia lansarea unui iPhone 7 complet impermeabil, iPhone 6S fiind partial impermeabil, si desi de la brevet la implementare este intotdeauna o cale foarte lunga, toate informatiile par sa indice ca anul viitor Apple ne va surprinde in mod placut.