Apple dezvolta masuri de securitate draconice pentru iOS

In lumina scandalului pe care il are cu FBI, compania Apple dezvolta masuri de securitate draconice pentru sistemul de operare iOS, astfel incat ea sa nu le poata eluda indiferent ce fel de cereri vin din partea guvernului american sau din partea oricarei alte entitati de pe planeta.

Intr-un interviu acordat aseara ABC News, Tim Cook a afirmat ca FBI ii cere companiei Apple sa creeze echivalentul unui cancer pentru iOS, iar Apple raspunde prin dezvoltarea unui sistem care ar impiedica spargerea codurilor de siguranta prin atacuri de tip brute force.

V-am spus deja ca dispozitive care pot sparge codul de siguranta al iOS prin atacuri de tip brute force exista de foarte multa vreme, iar cei de la FBI ar fi folosit unele dispozitive de acest gen pentru a debloca anumite iDevice-uri, insa in cazul lupte cu Apple procedura nu ar fi fost posibila.

Pentru a impiedica spargerea iDevice-urilor in viitor, compania Apple si-a pus deja inginerii la lucru pentru a intari sistemul de securitate al iOS, astfel ca in viitor spargerea codurilor de siguranta ar putea fi extrem de dificila de realizat pentru aproape toata lumea.

Apple engineers have begun developing new security measures that would make it impossible for the government to break into a locked iPhone using methods similar to those now at the center of a court fight in California, according to people close to the company and security experts.

Problema va fi extrem de mare pentru compania Apple daca va fi promulgata o lege care o va obliga sa creeze o portita de acces in iOS, deoarece in acea situatie compania americana va trebui sa elimine toate masurile de securitate devoltate in momentul de fata.