iPhone SE – camera, ecran de 4 inch si noul chip A9

Apple tocmai a prezentat iPhone SE pe scena unei conferinte care are loc in momentul de fata in Cupertino, noul smartphone cu ecran de 4 inch al americanilor fiind prezentat in diverse zvonuri pana acum, dar astazi aflam toate detaliile oficiale pentru el.

Design

Asa cum s-a spus in numeroase zvonuri, iPhone SE arata exact precum iPhone 5S, compania Apple facand unele modificari subtile pentru design-ul sau, insa in mare veti avea in fata vechiul format cu vechiul look, dar componente imbunatatite radical.

Chip A9 si Hey Siri

caracteristici noi iPhone SE

iPhone SE are un chip A9 din iPhone 6S si un co-procesor de miscare M9, compania Apple evitand sa ofere detalii cu privire la RAM sau frecventa procesorului, insa exista sanse ca ele sa fie mai mici decat in terminalul de 4.7 inch din cauza ecranului mai mic.

performante iPhone SE

Pentru ca iPhone SE are un co-procesor de miscare M9, utilizatorii vor putea activa Siri printr-o comanda vocala fara a mai apasa vreun buton.

Practic iPhone SE este de 2 ori mai rapid decat iPhone 5S multumita implementarii hardware-ului existent in iPhone 6S, compania Apple oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de putere de procesare mare pentru jocuri si aplicatii pe un ecran mic.

Camera de 12 megapixeli

camera iPhone SE

Dupa cum s-a spus si pana acum, iPhone SE are o camera de 12 megapixeli, precum iPhone 6S, astfel ca utilizatorii pot inregistra poze de inalta calitate si clipuri video in format 4K, inclusiv panorame de dimensiune mai mare si pot focaliza imaginile mai repede.

In aceeasi masura, putem inregistra si burst-uri mai rapide cu mai multe poze, sau clipuri video la un framerate mult mai mare decat pana in prezent, functia Live Photos fiind deasemenea oferita chiar daca terminalul nu are 3D Touch incorporat.

Separat de acestea, iPhone SE beneficiaza si de TrueTone Flash, sau de sistemul Focus Pixels, acesta din urma facand focalizarea mult mai rapida pentru imagini, compania Apple permitand inclusiv editarea a cate 2 stream-uri video 4K in aplicatia iMovie.

Camera frontala este de 5 megapixeli, astfel ca utilizatorii beneficiaza de posibilitatea de a face apeluri FaceTime HD de calitate mult mai buna, dar si de sistemul care simuleaza un flash frontal pentru a inregistra selfie-uri de calitate ridicata.

Autonomia bateriei

autonomie iPhone SE

Compania Apple a anuntat ca desi utilizatorii vor beneficia de un hadware similar celui oferit iPhone 6S, autonomia bateriei va fi cu mult mai buna decat cea a iPhone 5S, dupa cum puteti vedea deja din imaginea disponibila mai sus.

In baza a aceea ce ne arata Apple, se pare ca autonomia ar trebui sa creasca cu pana la 50% in anumite cazuri de utilizare, asa ca vorbim despre o imbunatatire serioasa pentru timpii de utilizare.

Apple Pay si conectivitate mai buna

LTE WiFi iphone SE

iPhone SE are implementat un chip NFC care ii permite sa faca plati prin intermediul Apple Pay in toate tarile in care compania Apple ofera acest sistem.

In ceea ce priveste conectivitatea, compania Apple a anuntat ca utilizatorii beneficiaza de suport 4G LTE pentru viteze de pana la 150 Mbps, suport pentru VoLTE, dar si compatibilitate cu mai multe retele de telefonie mobila de pe planeta.

Cand vine vorba despre retelele Wi-Fi, ei bine compania Apple ne spune ca avem acum suport pentru 802.11ac, plus viteze de transfer de date de pana la 433 Mbps.

Pentru a imbunatati calitatea apelurilor video sau telefonice, compania Apple a implementat inclusiv noi microfoane, astfel ca vom beneficia de o experienta mult mai buna.

Lansare si pret

iPhone SE pret si lansare

iPhone SE urmeaza sa fie vandut de catre Apple inclusiv intr-o versiune roz fata de cele standard, la preturi ce incep de la 399 de dolari pentru versiunea de 16 GB, lansarea urmand a avea loc pe 31 martie, precomenzile incepand pe 24 martie.

iPhone SE va fi lansat in Romania la inceputul lunii aprilie.