Apple ar putea folosi componente din metal lichid pentru viitoarele baterii

In imaginea de mai sus avem protitpul unui terminal produs de Hitachi care are in interior o baterie fabricata cu componente din metal lichid. Cei de la Cult of Mac au informatii care indica faptul ca Apple ar putea folosi o tehnologie similara si in viitoarele baterii pentru iDevice-uri sau Mac-uri. Aceste informatii se bazeaza pe un brevet de inventie inregistrat de Apple, brevet in care compania prezinta palete colectoare din metal amorf pentru celulele bateriilor si baterii electrochimice care produc energie electrica folosind hidrogen. Totusi in acel brevet de inventie nu se vorbeste deloc despre metal lichid ci despre un fel de sticla metalica.

Apple’s new patent describes “amorphous alloy” collector plates for fuel cells, an electrochemical battery that uses hydrogen to generate electricity. Although the patent doesn’t reference the Liquidmetal trademark, the material is an amorphous alloy or “ metallic glass.”

Apple detine inca de anul trecut brevetul pentru tehnologia care permite fabricarea componentelor din metal lichid insa se pare ca intentioneaza sa o foloseasca abia acum(din nou) in aceste palete pentru celule de energie. Cei de la Cult of Mac sustin ca aceste celule de energie pot alimenta un smartphone 30 de zile fara a necesita o reincarcare si pot tine un laptop deschis peste 20 de ore in aceleasi conditii. Tehnologia aceasta este ieftina, eficienta si “verde” deci ar fi ideala pentru Apple si pentru restul posesorilor de iDevices care se chinuie cu actualele baterii.

Fuel cells are a hot technology in Silicon Valley right now. The technology promises to be cheap, efficient and environmentally friendly.

Miniature fuel cells could power mobile phones for more than 30 days without recharging and notebooks for 20 hours or more.

Ar fi foarte interesant sa avem iPhone-uri care sa adune 2 – 3 zile de usage fara sa necesite o reincarcare sau tablete iPad a caror autonomie sa ne permita folosirea lor pentru 4 -5 zile.