Google construieste o fabrica pentru a dezvolta software de ghidare pentru masini

Compania Google este implicata de cativa ani in dezvoltarea unui software care va permite ghidarea masinilor pe soselele din intreaga lume, iar recent a incheiat un parteneriat extins cu Fiat Chrysler pentru a implementa sisteme de acest gen in automobile.

Ca parte a acestui proiect, cei de la Google vor construi un centru de cercetare si dezvoltare in Detroit, iar acolo vor fi testate in detaliu masinile care urmeaza sa beneficieze de acest software inainte de a fi lansate oficial de catre producatorii de automobile.

Conform celor de la Google, centrul de cercetare si dezvoltare va fi construit pe o suprafata de peste 17.000 de metri patrati, decizia de a construi in apropierea orasului Detroit are legatura cu faptul ca principalii sai parteneri producatori de automobile au fabrici in zona.

Desi diverse zvonuri au sustinut ca Google va construi propria masina inteligenta care are software de ghidare autonoma, compania americana a negat aceste informatii, sustinand ca acolo ea va dezvolta doar software, fara a asambla vreo masina proprie.

Many of our current partners are based here, so having a local facility will help us collaborate more easily and access Michigan’s top talent in vehicle development and engineering. At this 53,000 sq ft development center, our engineers, working with local partners, will further develop and refine self-driving technology. One of the first tasks will be to ready our self-driving Chrysler Pacifica hybrid minivans.

Google si Apple sunt intr-o competitie deschisa de a dezvolta software de ghidaj autonom pentru automobile, ambele companii investind miliarde peste miliarde de dolari pentru a-si realiza planurile, Apple fiind totusi ceva mai indrazneata.