Asa functioneaza iris scannerul din Samsung Galaxy Note7

Una dintre marile noutati Samsung Galaxy Note7 este implementarea unui iris scanner care, asa dupa cum ii spune si numele, ne permite sa ne scanam ochii pentru a accesa datele salvate in terminalele noastre, dar si un folder special unde sunt incluse o serie de aplicatii cu date sensibile.

Iris cannerul din Samsung Galaxy Note7 este montat in partea superioara a panoului frontal, el avand si un LED care se aprinde in momentul in care scannerul este activat, iar in acel moment utilizatorul trebuie sa se uite direct in scanner pentru a primi acces in terminal, asa cum si-ar scana o amprenta.

In clipurile video de mai jos puteti vedea cum functioneaza iris scannerul din Samsung Galaxy Note7, el fiind la fel de rapid precum un cititor de amprente, iar acest lucru este imbucurator, deoarece noua metoda de scanare a ochilor nu va afecta in vreun fel rapiditatea cu care sunt accesate datele.

Cei de la Samsung au afirmat ca a fost nevoie de 3 ani de dezvoltare pentru a putea implementa acest iris scanner in Samsung Galaxy Note7, deci vorbim despre investitii serioase facute de catre coreeni in tehnologie, iar rezultatele par a fi pe masura, cel putin pana cand utilizatorii obisnuiti vor putea testa tehnologia.

Implementarea acestui iris scanner in Samsung Galaxy Note7 a dat nastere unor zvonuri conform carora vom vedea un iris scanner in iPhone in urmatorii ani si acest lucru este de asteptat, compania Apple incercand sa fie la acelasi nivel cu competitorii, sau chiar sa ii intreaca, atunci cand are cu ce.