Cum instalezi iOS 10 pe iPhone, iPad si iPod Touch

Asa instalezi iOS 10 pe iPhone, iPad sau iPod Touch folosind sistemul Software Update, Actualizare Software, sau iTunes.

Doar cateva ore ne mai despart de lansarea iOS 10 pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar daca sunteti interesati sa aflati cum puteti instala noua versiune a sistemului de operare, ei bine acum aflati. Apple va oferi iOS 10 in versiune finala pentru toate iDevice-urile ce-l pot rula, iar dimineata v-am prezentat o lista de iPhone sau iPad compatibile cu iOS 10.

Bun, presupunand ca terminalul vostru se afla in respectiva lista, veti avea la dispozitie doua metode de a instala iOS 10 in iPhone, iPad sau iPod Touch, una mai simpla decat cealalta. Prima metoda implica folosirea sistemului Software Update, Actualizare Software, iar cea de-a doua implica folosirea programului iTunes pentru a face instalarea.

Inainte de a instala iOS 10 este bine sa faceti un backup si v-am spus intr-un articol separat cum pregatiti instalarea iOS 10.

Instaleaza iOS 10 prin Software Update, Actualizare Software

Cea mai simpla metoda de a instala iOS 10 pe iPhone, iPad si iPod Touch este folosirea sistemului Software Update, Actualizare Software oferit de catre compania Apple. Aceasta procedura permite instalarea iOS 10 fara batai de cap si extrem de simplu, direct din terminalele noastre, fara a mai folosi vreun calculator pentru a face instalarea.

Inainte de a va gandi sa faceti instalarea iOS 10 prin sistemul Software Update, Actualizare Software, este bine sa aveti in terminalele voastre minim 2 – 3 GB de spatiu liber. iOS 10 trebuie intai descarcat in iPhone, iPad sau iPod Touch, iar mai apoi va fi nevoie de dezarhivarea fisierelor si instalarea lor, deci va trebuie spatiu disponibil pentru tot.

Bun, acum, dupa lansarea iOS 10, pentru a face instalarea in iPhone, iPad sau iPod Touch, va trebui doar sa :

  • Accesati Settings > General> Software Update, Configurari > General > Actualizare Software.
  • Apasati butonul Download and Install, Descarcati si instalati.
  • Introduceti codul de siguranta al terminalului vostru, daca aveti unul si vi se cere.
  • Asteptati ca instalarea sa fie facuta.

Pentru a putea face instalarea iOS 10 este necesar ca terminalele voastre sa aiba minim 50% din baterie, sau sa fie conectate la o sursa de energie. Este deasemenea bine sa fiti conectati la o retea Wi-Fi pentru a instala actualizarea, deoarece pachetul va avea minim 1 GB si veti face mult trafic de date.

Datele din terminalele voastre nu vor fi sterse in timpul acestei proceduri

Instaleaza iOS 10 cu iTunes

Cea de-a doua procedura de a instala iOS 10 pe iPhone, iPad sau iPod Touch implica folosirea programului iTunes pe care compania Apple inca ni-l mai ofera. Aceasta metoda necesita si descarcarea fisierului de instalare a iOS 10, iar de ea va puteti folosi daca nu aveti suficient spatiu disponibil in terminalele voastre pentru a face actualizare Software.

In cazul acestei proceduri nu vor fi sterse datele din iDevice-urile voastre si aveti deasemenea nevoie de o conexiune buna de internet pentru ca va trebui sa descarcati fisiere de minim 1 GB. Procedura de instalare iOS 10 prin iTunes ar putea dura mai mult din cauza dimensiunii fisierelor descarcate, sau a performantelor calculatorului vostru.

Pentru a instala iOS 10 prin interemediul iTunes trebuie sa :

  • Deschideti iTunes si asigurati-va ca aveti cea mai recenta versiune disponibila.
  • Conectati iPhone, iPad sau iPod Touch-ul vostru la calculator prin USB si autorizati-l daca vi se cere.
  • In partea stanga sus, sub butonul Account, apasati pe iconita care arata un iPhone sau o tableta iPad.
  • In meniul central, veti vedea in partea dreapta marcata versiunea de iOS instalata in terminalele voastre. Sub ea vi se va spune ca exista posibilitatea de a face update la iOS 10, doua butoane pentru Update si Restore fiind disponibile.
  • Alegeti optiunea Update. Acum fisierul cu iOS 10 va fi descarcat, apoi procedura de instalare va incepe.

Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.

ios 10 iphone ipad compatibile