Apple isi muta angajatii din Londra intr-un nou sediu

Compania Apple a decis sa-si mute angajatii din Londra intr-un nou campus pe care-l construieste in momentul de fata in fosta statie lectrica Battersea. Acolo ar urma sa lucreze 1400 de angajati Apple, care in momentul de fata sunt impartiti in 8 locatii din capitala Marii Britanii, deci vorbim despre o eficientizare a modului de lucru.

Statia electrica Battersea a fost abandonata timp de 33 de ani si se afla intr-un lung proces de renovare, insa noile birouri ale Apple urmeaza sa fie deschise abia in 2021. Apple va inchiria nu mai putin de 152.000 de metri patrati pentru angajatii sai, aceasta fiind cea mai mare locatie in care Apple isi va desfasura activitatea, exceptand campusul din SUA.

Sediul eurpean al Apple va ramane in Cork, Irlanda, acolo lucrand deja 4000 de persoane, deci vorbim doar despre o relocare a celor care sunt angajati in Londra. Conform informatiilor din presa locala, Apple va inchiria aproximativ 40% din toate spatiile de birouri care urmeaza sa fie disponibile acolo, deci va fi unul dintre cei mai mari clienti ai dezvoltatorilor.

Primii locatari ai blocurilor construite in Battersea isi vor ocupa apartamentele incepand cu iarna acestui an, iar primele magazine si restaurante vor fi deschise in prima parte a anului 2017. Apple va avea mult de asteptat pana cand isi va putea desfasura activitatea de acolo, insa planurile sale sunt cat se poate de clare.

Apple said it was looking forward to the 2021 opening of “our new London campus” as staff relocate to “this magnificent new development at one of the city’s best-known landmarks”. It added: “This is a great opportunity to have our entire team working and collaborating in one location while supporting the renovation of a neighbourhood rich with history.”

apple campus battersea