iPhone 8 – Samsung va avea un rol cheie in 2017

iPhone 8 va beneficia din plin de tehnologiile companiei Samsung, dar si de cele ale partenerilor companiei coreene, conform unor noi informatii.

iPhone 8 va fi lansat anul acesta de catre compania Apple, iar majoritatea contractelor necesare furnizarii de componente in vederea lansarii sale au fost deja semnate. Conform unor informatii aparute astazi, cei de la Samsung nu numai ca urmeaza sa furnizeze ecranele OLED pentru iPhone 8, ci si o parte dintre celelalte componente necesare asamblarii noului smartphone al Apple.

Mai exact, pentru iPhone 8 cei de la Samsung urmeaza sa ajute compania Apple sa cumpere o parte dintre componentele necesare functionarii ecranului OLED, acestea fiind modificate la cererea Apple. Separat de acestea, Samsung va furniza pentru iPhone 8 si unele placi flexibile cu circuite integrate, dar va ajuta Apple sa cumpere componente de la alti 4 furnizori din Coreea de Sud.

STEMCO si LG Innotek vor furniza pentru iPhone 8 componentele care conecteaza ecranul de placa logica, urmand ca aceasta din urma sa fie fabricata de catre Interflex, BH si Samsung Electro-Mechanics.

iPhone 8 – Samsung va avea un rol cheie in 2017

Practic, Apple este mai dependenta de Samsung decat credea foarte multa lume, iar iPhone 8 va beneficia de multe componente fabricate de catre parteneri ai coreenilor. Este posibil ca Samsung sa-si fi oferit serviciile pentru a ajuta Apple sa produca iPhone 8, doar in ideea de a putea semna un contract cu cei din Cupertino si a putea fi implicati in fabricare acestui nou smartphone.

Cei de la Samsung ar fi semnat un contract in valoare de 2.6 miliarde de dolari cu Apple, iar in baza sa vor furniza 70 de milioane de ecrane pentru iPhone 8 in urmatorii 3 ani. Desigur ca acest contract ar putea fi extins pentru a acoperi si alte smartphone-uri separat de iPhone 8, insa ramane de vazut ce va decide Apple.

“Because Apple is still less experienced in OLED, Samsung is said to be playing a key role in the overall supply chain management that consists of its own key parts suppliers … Samsung’s non-memory chip unit System LSI will supply display driver IC, the display chip for the OLED screen, while STEMCO and LG Innotek will provide the chip on films that connect it to the printed circuit board. The flexible printed circuit board will be provided by Interflex, BH and Samsung Electro-Mechanics.”

In momentul de fata iPhone 8 este lider pe piata ecranelor OLED, controland peste 90% din productia anuala globala pentru aceste tipuri de componente pentru smartphone. In viitor lucrurile se vor schimba, insa pana una-alta, iPhone 8 va beneficia de tehnologiile companiei Samsung si ale partenerilor sai pentru ca noul smartphone sa poata ajunge pe pietele globale anul acesta.

iphone 8 samsung rol cheie