WhatsApp – Probleme dupa Conectarea la Facebook

WhatsApp are probleme foarte mari de functionare dupa conectarea la infrastructura companiei Facebook pentru a transfera tot continutul partajat prin retea.

WhatsApp a fost picata in aceasta seara pentru sute de milioane de utilizatori din intreaga lume, tari din Europa, state din SUA, Brazilia sau Mexic ramanand fara acces la platforma detinuta de Facebook. Aceasta este doar una dintre problemele de functionare pe care WhatsApp le-a avut in ultima perioada, deoarece nu mai vorbim despre un serviciu care functioneaza fara repros pentru utilizatorii care il folosesc zilnic.

WhatsApp pare sa aiba aceleasi probleme pe care Facebook sau Instagram le au, aceste doua servicii devenind inactive zilele trecute fara o explicatie clara din partea Facebook. Acum WhatsApp trece prin aceleasi probleme, iar asta dupa ce platforma a fost trecuta prin serverele companiei Facebook inca de acum cateva saptamani, intr-o dorinta a americanilor de a controlat in totalitate platforma de mesagerie.

WhatsApp este detinuta de catre Facebook inca din anul 2014, insa trecerea tuturor comunicatiilor sale prin serverele celor din Menlo Park a fost facuta abia recent, fara un anunt prealabil. Cei de la Facebook nici nu doresc sa ofere detalii presei privind schimbarea pe care au implementat-o pentru WhatsApp, iar asta pentru ca ei incearca sa preia toate informatiile trimise prin intermedul platformei de mesagerie text.

WhatsApp – probleme dupa Conectarea la Facebook

whatsapp probleme conectarea facebook

WhatsApp are mai multi utilizatori activi lunar decat oricare dintre celelalte servicii de mesagerie pe care compania Facebook le detine, iar asta spune foarte multe despre importanta sa. WhatsApp este o “mina de aur” pentru cei de la Facebook, iar asta in ciuda faptului ca acum platforma nu produce in mod public vreun ban, desi cei de la Facebook au gasit cu siguranta metode de a o monetiza in secret multumita numarului mare de utilizatori.

WhatsApp trimite acum toate mesajele, pozele si clipurile video prin infrastructura de servere a celor de la Facebook, deci totul poate fi analizat de catre compania americana. Desi WhatsApp sustine ca de fapt cripteaza toate informatiile partajate de catre utilizatori, in realitate nu se prea intampla asta, iar cei de la Facebook pot decripta toate comunicatiile, furnizand autoritatilor orice fel de date au nevoie, daca se ofera si mandate judecatoresti.

WhatsApp interconectata la infrastructura Facebook va mai avea probleme precum cele de astazi atat timp cat si Facebook le va avea, asa ca nu trebuie sa fim uimiti daca platforma va mai fi indisponibila. WhatsApp a fost recunoscuta pentru perioadele de functionare fara intrerupere si securizarea datelor, insa acea “epoca” a “apus” de mult, cea a Facebook fiind acum impusa in lumea intreaga.