iPhone X – Oamenii Pronunta Diferit Denumirea

iPhone X inca are denumirea pronuntata gresit de catre fanii Apple si nu numai, lumea neavand vreun interes sa afle care este denumirea corecta.

iPhone X a fost prezentat de catre compania Apple la jumatatea acestei luni, iar Tim Cook, presedintele Apple, anunta cu mandrie faptul ca noul telefon se numeste iPhone X(zece). Problema este ca pe imaginea proiectata in spatele sau era scris iPhone X, nu iPhone 10, iar lumea a ramas cu ideea de a pronuta litera X in locul cifrei 10, desi compania Apple a scris acolo cifra romana zece, nu pe cea araba, iar asta a generat marea confuzie.

iPhone X va ramane cu ics in denumire pentru foarte multa lume, asa cum OS X a fost si va ramane privit la fel de catre multi dintre cei carora nu le pasa cum rostesc denumirea. Compania Apple a vrut cu siguranta sa aiba o oarecare simetrie intre denumirea noului model al iPhone si cea a vechilor modele ale sistemului de operare Mac OS, insa a reusit sa genereze mai multa confuzie pentru oameni decat altceva.

iPhone X – oamenii pronunta diferit si incorect denumirea

iPhone X este pronuntat mai des iPhone ics in loc de 10, iar intrebari puse de catre jurnalistii americani vizitatorilor unor Apple Store-uri si unor magazine ale operatorilor telecom a dezvaluit asta. Desi exista persoane care pronunta in mod corect denumirea iPhone X, exista mult mai multi care vad litera X si o pronunta exact asa cum este vizibila, fara a se gandi ca de fapt compania Apple a vrut sa spuna altceva.

iPhone X are o denumire care pentru multi genereaza confuzie, iar pentru altii pare logica, fanii companiei Apple stiind cum se face legatura intre denumirea de acum si cele vechi ale Mac OS. iPhone X va rmane cu denumirea ics pentru mult timp de acum incolo si compania Apple nici nu prea isi da silinta pentru a schimba perceptia pentru ca toate discutiile privind denumirea ii aduc doar publicitate gratuita.

“Whether out of confusion, personal preference or mere stubbornness, many people, it seems, prefer to call the new iPhone the “Ecks,” like the letter.”

iPhone X Oamenii Denumirea