iOS vs Android – Cotele de Piata in T3 2017

iOS si Android au avut o evolutie interesanta in T3 2017, cotele de piata ale celor doua sisteme de operare inregistrand cresteri in anumite piete, scaderi in alte piete, dar si stagnari, pentru ca, conform celor de la Kantar, se pare ca exista si posibilitatea ca procentele sa nu se modifice in unele dintre tari.

iOS a inregistrat cresteri ale cotelor de piata in Germania, Franta, italia, Spania, China si Australia in T3 2017, in timp ce Android a avut o evolutie pozitiva doar in Franta, Italia, Australia si Japonia, pierderile fiind destul de mari pentru sistemul de operare al celor de la Google.

iOS a pierdit 2% din cota de piata in Marea Britanie si 0.1% in Japonia, insa a inregistrat o crestere, dupa foarte mult timp, in China, Spania si SUA avand deasemenea rezultate bune, Android avand parte de o evolutie excelenta in Marea Britanie, multumita Samsung.

iOS si Android raman in continuare cele mai folosite sisteme de operare de pe planeta, iar in Europa sistemul de operare al Google a avut parte de o evolutie mai buna decat iOS, dar lucrurile se schimba daca ne uitam la SUA, China, sau Japonia, deoarece per total acolo iOS s-a descurcat mai bine.

iOS si Android sunt folosite in continuare pe miliarde de terminale mobile de pe planeta, insa cota de piata a sistemului de operare al Apple este cu mult in urma celei inregistrate de sistemul de operare al Google.

iOS android T3 2017