iOS 11.2 – Problema Critica si Penibila Rezolvata de Apple

iOS 11.2 a avut o problema critica si penibila pe care compania Apple a rezovlat-o intr-un final dupa ce ea a fost facuta publica.

iOS 11.2 a avut o vulnerabilitate critica si penibila pentru o functie extrem de importanta pe care compania Apple vrea sa o promoveze ca fiind esentiala pentru utilizare pentru iDevice-urile sale. Mai exact, vorbim despre HomeKit, platforma pe care Apple o promoveaza ca fiind perfecta pentru cei care doresc sa controleze gadget-urie inteligente din case direct pe iPhone si iPad, eventual folosind Siri.

iOS 11.2 a avut o vulnerabilitate critica prin care hackerii puteau accesa incuietorile usilor de la locuintele clientilor, plus orice alte gadget-uri interconectate, deci hackerii puteau intra nestingheriti in casele oamenilor. Pentru a rezolva problema, compania Apple a dezactivat accesul de la distanta pentru utilizatorii care primesc acces la controlul gadget-urilor HomeKit, dar modificarea e una temporara.

iOS 11.2 – Problema critica si penibila rezolvata de Apple

Apple a afirmat ca vulnerabilitate afecta software-ul din serverele sale, nu iOS 11.2 direct, dar este nevoie de o actualizare a iOS 11 pentru ca problema sa fie rezolvata complet, deci si sistemul de operare are o problema. Problema cea mai mare este ca Apple a lansat un iOS 11.2 care continea un bug ce le permitea hackerilor sa intre in casele oamenilor care au incuieturi HomeKit fara ca utilizatorii sa stie si fara sa aiba cheia locuintei.

Apple a aflat de probleme in octombrie, a rezolvat unele in iOS 11.2 si watchOS 4.2, dar nu toate problemele, iar acum a facut modificari in servere si trebuie sa lanseze alta actualizare pentru HomeKit. Doar utilizatorii care aveau HomeKit interconectat prin iCloud si ofereau acces catre alte persoane la dispozitivele lor erau afectati de aceasta problema, ea fiind blocata partial, deocamdata.

Avand in vedere aceasta problema, cine ar mai putea avea incredere in HomeKit, sau in Apple cand spune ca face software sigur pentru clientii care ar trebui sa aiba incredere in ea ? Sa fim complet sinceri, iOS-ul si software-ul Apple au ajuns la o calitate mai proasta decat ce ofere Android, in ciuda faptului ca Tim Cook anunta cu Surle si Trambite ca a sa companie protejeaza intimitatea utilizatorilor… dintr-o lume paralela.

iOS 11.2 performante iOS 11.1.2